Antena 3 CNN Politică Finul lui Klaus Iohannis, Paul-Jurger Porr, noul preşedinte al FDGR

Finul lui Klaus Iohannis, Paul-Jurger Porr, noul preşedinte al FDGR

Finul lui Klaus Iohannis, Paul-Jurger Porr, noul preşedinte al FDGR
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    05 Mar 2013   •   22:10

Noul preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), ales în unanimitate marţi, la Sibiu, este consilierul judeţean Paul-Jurger Porr, finul fostului preşedinte Klaus Iohannis şi fost vicepreşedinte al FDGR, informează Agerpres.

Paul-Jurger Porr, cunoscut în Sibiu datorită profesionalismului său ca medic, a ocupat în ultimii 18 ani şi funcţia de preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din Transilvania.

Proaspătul lider naţional al FDGR a anunţat un mandat "sub semnul continuităţii", fiind decis să continue politica deja începută de fostul lider, Klaus Iohannis.

"Acest mandat va fi sub semnul continuităţii. Vom continua cu ceea ce am făcut şi până acum, inclusiv cu ceea ce am făcut sub ultimele mandate ale domnului Iohannis. Vom păstra aceleaşi relaţii de loialitate faţă de statul român, în acest sens, avem o tradiţie care ne obligă, adică şvabii, saşii, germanii din Bucovina, deci toate grupurile germane din România, în decursul istoriei, întotdeauna au fost cetăţeni loiali acestei ţări", a declarat preşedintele FDGR.

Acesta a anunţat şi dorinţa de a colabora cu toate partidele din România, dar şi cu celelalte minorităţi naţionale. Totodată, noul preşedinte al FDGR a mai anunţat că este decis să facă lobby pentru România în Germania, în cederea aderării noastre la Schengen.

Klaus Iohannis a explicat că are o relaţie foarte bună cu succesorul său, care i-a fost vicepreşedinte timp de 11 ani şi îi este şi fin. Totuşi, propunerea de a-l alege pe Paul-Jurger Porr succesor al lui Klaus Iohannis la preşedinţia FDGR nu a venit din partea naşului său, ci din partea unui alt membru.

Paul-Jurger Porr nu a avut concurenţă, fiind singurul candidat şi s-a bucurat de unanimitate de voturi din partea celor 60 de delegaţi prezenţi la Congresul FDGR de la Sibiu. Noul preşedinte al FDGR, doctorul Paul-Jurger Porr, are 62 de ani, este căsătorit cu o colegă de a sa, medic şi are doi copii.

Pe 20 februarie, primarul de atunci al Sibiului, Klaus Iohannis, a anunţat că se înscrie în PNL. "Începând de astăzi sunt membru al PNL", a declarat Klaus Iohannis.

Iohannis: Nu exclud funcţia de premier. Antonescu: Îl consider potrivit şi de preşedinte al României








×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close