"Flacăra democraţiei" a lui Traian Băsescu a ajuns la Târgu Mureş, purtată de patru copii

de G.S.    |    15 Iul 2012   •   17:04
"Flacăra democraţiei" a lui Traian Băsescu a ajuns la Târgu Mureş, purtată de patru copii Foto: Mediafax

"Flacăra democraţiei", aprinsă sâmbătă la mitingul de la Cluj-Napoca de preşedintele suspendat Traian Băsescu, a ajuns, duminică la prânz, la Târgu Mureş, purtată de patru copii, membri ai lotului de juniori al FCM Târgu Mureş, care au transmis oamenilor să facă sport.
   
"Flacăra democraţiei" a ajuns la Târgu Mureş purtată de patru copii în tricouri albe, conform Mediafax.
   
Copiii au străbătut centrul municipiului alergând, apoi s-au oprit în Piaţa Teatrului pentru declaraţii. Ei au spus că au preluat flacăra de la Luduş şi au purtat-o alternativ, fiecare câte cinci kilometri, iar de la intrarea în Târgu Mureş dinspre Cluj au venit împreună.
   
Flacăra urmează să fie purtată din Târgu Mureş spre Sighişoara şi apoi la Braşov, pentru ca sâmbăta viitoare să ajungă la Iaşi, iar de acolo, la Bucureşti.
   
Întrebaţi ce mesaj vor să transmită cu acest prilej, copiii - care fac parte din lotul de juniori al FCM Târgu Mureş - au răspuns: "Să faceţi sport".
   
Preşedintele suspendat Traian Băsescu a aprins, la finalul mitingului de la Cluj-Napoca, o flacără, pe care a numit-o "flacăra democraţiei", spunând că speră ca aceasta să ardă până în 29 iulie şi că va fi purtată prin ţară de tineri de dreapta.
   
"De astăzi (n.r. - sâmbătă) până pe 29 iulie o flacără va arde, se va numi flacăra democraţiei şi va fi purtată prin ţară de tineri de dreapta. Dacă pe 29 noaptea vom constata că românii au dat o lecţie lui Crin şi Victor, o vom menţine aprinsă, dacă românii vor spune ?da? restauraţiei, o vom stinge până la alegerile viitoare", a spus Băsescu.
   
Traian Băsescu a mai spus că flacăra "va pleca" din Cluj - "capitala Ardealului", spre Bucureşti.
   
După ce a aprins flacăra, Băsescu i-a înmânat-o unui tânăr îmbrăcat în tricou alb.

Parteneri
x close