Antena 3 CNN Politică Florin Cîţu, avertisment pentru Guvern: "Toate vor putea duce la o criză majoră!"

Florin Cîţu, avertisment pentru Guvern: "Toate vor putea duce la o criză majoră!"

Florin Cîţu, preşedintele PNL, a lansat un avertisment pentru Guvern, după ce INS a anunţat o scădere a creşterii economice, în ultimul trimestru din 2021.

Florin Cîţu, avertisment pentru Guvern: "Toate vor putea duce la o criză majoră!"
Sursa foto: Antena 3
de Alin Tarnovschi    |    15 Feb 2022   •   13:24

Institutul Național de Statistică (INS) a anunțat, astăzi, primele date ale încetinirii activității economice.

Produsul Intern Brut (PIB) s-a redus cu 0,5% în perioada octombrie-decembrie față de trimestrul anterior. Aceleași date arată și că la nivelul întregului an, România a înregistrat o creștere economică de 5,6%, mult sub așteptările inițiale de 7%.

În replică, Florin Cîţu, preşedintele PNL, a anunţat că, de fapt, creşterea economică a fost mai mare decât cea bugetată.

"Creşterea economică este mai mare decât cea care a fost bugetată. Bugetată a fost o creştere economică reală de 4,6%, iar acum avem o creştere economică 5,6% pentru 2021. Eu vă spun că sunt date parţiale şi cred că se va duce către 6%.

Estimările mele arată o creştere spre 6% pentru 2021. Chiar dacă rămâne la 5,6% oricum este un punct procentual peste ceea ce am avut în buget. Deci, veniturile la buget sunt mai mari oricum faţă de anul trecut.

Încetinirea din 2021, de pe finalul de an, aici bineînţeles avem un guvern nou în acea perioadă, guvernul pe care îl conduceam nu mai era, şi atunci nu mai puteam să luăm măsuri de redresare.

Dar ca să nu continue această scădere, sunt propuneri pe care le-am făcut ca economist. Dacă cineva vrea să le ia în calcul. Dacă nu, binînţeles, creşterea dobânzilor, inflaţii, conflict, etc. toate vor putea duce la o criză majoră", a declarat Florin Cîţu.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu INS PNL
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close