Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu, clarificări despre PNRR: ”Nu a fost respins și nu a fost retrimis”. Funcționarii publici care ”tratează superficial” planul vor ”pleca acasă”

Florin Cîțu, clarificări despre PNRR: ”Nu a fost respins și nu a fost retrimis”. Funcționarii publici care ”tratează superficial” planul vor ”pleca acasă”

Premierul Florin Cîțu susține că PNRR nu a fost respins sau retrimis de către Comisia Europeană. Afirmația vine în contextul în care acesta spune că a văzut “știri false” privind acest subiect.

Florin Cîțu, clarificări despre PNRR: ”Nu a fost respins și nu a fost retrimis”. Funcționarii publici care ”tratează superficial” planul vor ”pleca acasă”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    11 Iun 2021   •   18:09

„Aș vrea să clarificăm câteva lucruri despre PNRR, pentru că încă de ieri am văzut mai multe știri false. Nu a fost respins PNRR și nu a fost retrimis. Este o știre falsă. Ăsta este adevărul, înainte să vină Comisia cu precizări și a confirmat ceea ce am spus.

Nu pierdem acești bani. 29,2 miliarde de euro îi vom lua pe toți. Avem proiecte depuse pentru acești bani, proiecte importante de investiții pentru România, care vor fi terminate până în 2026, infrastructură, spitale, «România Educată», acel fond de dezvoltare pentru UAT-uri, etc.

Suntem în procedură firească în care sunt toate țările din UE. În același timp, Comisia Europeană face observații, noi răspundem.”, a declarat Florin Cîțu vineri, la Zalău.

Premierul a mai precizat că funcționarii publici care “tratează cu superficialitate” observațiile Comisiei, “pleacă acasă”:

”Am un mesaj foarte clar pentru toți cei care lucrează la PNRR. Aici mă refer la funcționarii din administrația publică. Nu puteți să mergeți în concediu până nu avem acest PNRR aprobat. Toți românii își pun speranțe și au nevoie de acești bani. Este responsabilitatea noastră și a celor care lucrează la acest proiect să avem cel mai bun PNRR. De aceea trebuie să luați toate observațiile Comisiei Europene și să le tratați cu mare mare atenție.

Dacă cumva, din cauza unei tratări superficiale a acestor observații din partea unui funcționar la orice nivel din administrația publică vom avea probleme cu PNRR, vă garantez că acea persoană pleacă acasă. Nu ne jucăm cu așa ceva. Nimeni nu pleacă acasă, în concediu, până nu avem acest PNRR”

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu PNRR
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close