Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu: ”Le-am cerut colegilor decență și profesionalism în timpul audierilor!”

Florin Cîțu: ”Le-am cerut colegilor decență și profesionalism în timpul audierilor!”

Florin Cîțu a făcut primele declarații înainte de audierea celor propuși de Dacian Cioloș să ocupe funcțiile de miniștri.

Florin Cîțu: ”Le-am cerut colegilor decență și profesionalism în timpul audierilor!”
Sursa foto: agerpres
de Laura Dinu    |    19 Oct 2021   •   09:55

„Le-am cerut colegilor decență și profesionalism în timpul audierilor. Ne vom abține la voturile pentru candidatura miniștrilor din acest guvern. I-am rugat pe colegii mei să vină cu argumente clare!”, a anunțat, marți dimineață, Florin Cîțu.

„Ca o noutate așa, am aflat, surpriză, de la domnul Ciucă, că, în programul de Apărare al Guvernului Cioloș, Apărarea nu mai primește 2 la sută din buget, deci o primă încălcare a relației noastre NATO și a promisiunii pe care o avem pentru a păstra acest procent în Guvern. E mai mic decât 2 la sută”, a spus Florin Cîțu, președintele PNL.

Acesta a evitat să răspundă întrebărilor reporterilor cu privire la șansele de reușită ale guvernului propus de Dacian Cioloș. La fel și întrebărilor cu privire la strategiile luate în calcul în cazul în care propunerile de miniștri nu vor fi votate. 

”Sunt mai multe strategii, dar vom face tot ceea ce este e mai important pentru români, pentru a rezolva acestă criză și pentru Partidul Național Liberal. Toate variantele sunt pe masă din partea PNL”, a spus premierul interimar. 

Totuși, Florin Cîțu a subliniat că, din partea Partidului Național Liberal, există deschidere cu privire la restabilirea guvernării alături de USR. 

”Noi arătăm maturitate și arătăm o deschidere, pentru că nu vom vota împotrivă. Parlamentarii PNL nu se vor ridica și nu vor merge să pună bila împotrivă, așa cum s-a întâmplat în partea cealaltă. Deci din partea noastră există deschidere, arătăm că vrem să depășim acest moment, ce a fost în trecut, a fost în trecut, haideți să rezolvăm problema începând de mâine”, a mai spus Florin Cîțu.

 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close