Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu, despre facturile din luna aprilie: ”Aprilie nu este acum! Cred că problema este mult mai amplă!”

Florin Cîțu, despre facturile din luna aprilie: ”Aprilie nu este acum! Cred că problema este mult mai amplă!”

Guvernul folosește toate resursele pe care le are pentru a veni cu cea mai bună soluție pentru facturi, spune președintele PNL Florin Cîţu. Despre facturile din aprilie de care se tem oamenii, Cîțu afirmă că „aprilie nu este acum” și vor exista soluții.

Florin Cîțu, despre facturile din luna aprilie: ”Aprilie nu este acum! Cred că problema este mult mai amplă!”
Sursa foto: agerpres
de Laura Dinu    |    17 Feb 2022   •   15:22

”Cred că problema este mult mai amplă. În contextul în care avem o creștere a dobânzilor, inflația generalizată, soluțiile nu pot fi doar pentru un anumit sector. Trebuie să ne ocupăm de toată economia și de toate soluțiile”. 

Când i s-a atras atenția că românii au o problemă acută acum, legată de facturile din aprilie, Cîțu a răspuns: „luna aprilie nu este acum. Vom avea soluțiile pentru luna aprilie. 

”Avem soluții (în domeniul energiei, n.red.) până la 1aprilie, sunt luate aceste soluții, sunt în implementare, urmează soluțiile după 1 aprilie. Până atunci și ratele la bancă vor crește, și inflația generalizată deja este. Acum trebuie să ne uităm, să vedem cum să scădem această presiune și cum să scădem prețurile. Asta este ceea ce trebuie să facă Guvernul, să găsească soluții.

Soluțiile, unele dintre ele sunt pe termen scurt, dar dacă nu luăm soluții care să extindă capacitatea de producție, să extindă oferta, nu vor scădea prețurile. E complicat!”, a declarat Florin Cîțu.

”Soluția este un TVA scăzut generalizat. Dacă ne ducem doar într-un anumit sector, eu vă spun că vom crede că vom rezolva problema dar nu vom rezolva problema, vom avea probleme în restul economiei”, a mai spun Cîțu. 

Despre plafonarea prețurilor la energie, Florin Cîțu spune că ”prelungirea acestor măsuri costă”. 

”Nu e gratuit! Poți să o faci... Dar, de câte fiecare dată când prelungim, mai costă câteva miliarde bugetul. Trebuie să înțelegem atunci că multe alte lucruri va trebui să renunțăm la ele. Dacă mergem în această direcție. Pentru termen mediu și lung, dacă nu ne gândim la un plan clar de investiții, sau un mod prin care să scădem prețurile, nu va funcționa”, a concluzionat liderul PNL. 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close