Antena 3 CNN Politică Florin Cîţu, preşedintele PNL: "PNRR nu va fi modificat"

Florin Cîţu, preşedintele PNL: "PNRR nu va fi modificat"

Președintele PNL, Florin Cîțu, spune că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) se va implementa așa cum a fost negociat și nu vor fi făcute modificări.

Florin Cîţu, preşedintele PNL: "PNRR nu va fi modificat"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Alin Tarnovschi    |    27 Noi 2021   •   16:14

Florin Cîțu a declarat la EuroNews, că a negociat cu reprezentanții Comisiei Europene modul în care va arăta traseul pentru deficitul bugetar.

"Am negociat deja cu reprezentanții Comisiei Europene traseul viitor pentru deficitul bugetar, nu vom devia de la acesta. Avem în PNRR toate reformele, 64 de reforme care vor moderniza economia, le vom implementa și nu vom schimba PNRR", a spus Cîțu.

Declarațiile von ca urmare a discuțiilor din spațiul public privind modificările la PNRR pe care ar vrea să le opereze PSD.

Ministerul Finanţelor a anunţat, astăzi, că Adrian Câciu, ministrul Finanţelor, a semnat acordul de împrumut prin Mecanismul de Redresare și Reziliență (PNRR), încheiat între Comisia Europeană și România, în valoare de aproximativ 15 miliarde de euro.

Împrumutul de aproximativ 15 miliarde de euro va fi folosit pentru finanțarea deficitului bugetului de stat şi pentru refinanţarea datoriei publice guvernamentale, pe baza cheltuielilor bugetare efectuate pentru reformele prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Sumele vor fi disponibilizate în 10 rate, în baza îndeplinirii de către partea română a jaloanelor și țintelor prevăzute în reformele și investițiile asociate împrumutului.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu PNL PNRR
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close