Antena 3 CNN Politică Cîțu: România susține cu tărie combaterea tuturor formelor de discriminare și a antisemitismului

Cîțu: România susține cu tărie combaterea tuturor formelor de discriminare și a antisemitismului

Premierul Florin Cîțu a transmis miercuri, cu prilejul Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, că România susține cu tărie combaterea tuturor formelor de discriminare și a modalităților de propagare a acestora, a discursului instigator la ură și a antisemitismului.

Cîțu: România susține cu tărie combaterea tuturor formelor de discriminare și a antisemitismului
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    27 Ian 2021   •   13:30

Totodată, şeful Guvernului afirmă că exercitarea Președinției Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului, adoptarea în 2018 a unei legi speciale pentru combaterea antisemitismului, pregătirea unei strategii naționale pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură reprezintă doar o parte a preocupărilor semnificative ale țării noastre pentru ocrotirea drepturilor și libertăților fiecăruia dintre noi.

"27 ianuarie reprezintă o zi cu o deosebită semnificație simbolică, de comemorare și de omagiere a victimelor tragicelor evenimente din timpul celui de-al Doilea Război Mondial și de marcare, anul acesta, a 76 de ani de la eliberarea prizonierilor din lagărul de la Auschwitz-Birkenau.

Florin Cîţu: România susține cu tărie combaterea tuturor formelor de discriminare și a antisemitismului

Însă, în perioada pe care o traversăm, marcată de o proliferare a teoriilor conspiraționiste, a antisemitismului și a intoleranței, nu este suficient doar să cinstim memoria victimelor Holocaustului și să ne amintim de acestea, ci este cu atât mai mult necesar să transmitem un apel la acțiune. România susține cu tărie combaterea tuturor formelor de discriminare și a tuturor modalităților de propagare a acestora, a discursului instigator la ură și a antisemitismului.

Exercitarea Președinției Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului, adoptarea, în 2018, a unei legi speciale pentru combaterea antisemitismului, pregătirea unei Strategii naționale pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură reprezintă doar o parte a preocupărilor semnificative ale țării noastre pentru ocrotirea valorilor unei societăți democratice, a drepturilor și libertăților fundamentale ale fiecăruia dintre noi.

Să nu uităm niciodată să ne exprimăm cu tărie și cu fermitate împotriva intoleranței și a discriminării, ori de câte ori și oriunde ar apărea acestea", a scris premierul Florin Cîţu, miercuri, pe pagina de Facebook.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu Holocaust
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close