Antena 3 CNN Politică Un nou scandal zguduie coaliția de guvernare. Florin Cîțu: ”Eu nu am putut să fac parte din această coaliție!”

Un nou scandal zguduie coaliția de guvernare. Florin Cîțu: ”Eu nu am putut să fac parte din această coaliție!”

Un nou scandal zguduie coaliția de guvernare după ce președintele Senatului, Florin Cîțu, a declarat că nu are cum să stea la masă cu liderii PSD iar această coaliție este una nenaturală.

Un nou scandal zguduie coaliția de guvernare. Florin Cîțu: ”Eu nu am putut să fac parte din această coaliție!”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    02 Mai 2022   •   12:28

„Am spus și în ziua în care mi-am dat demisia, că e clar că eu nu am putut să fac parte din această coaliție. Acest compromis nu e ceva natural. Sunt alții, bineînțeles, care sunt foarte confortabili cu PSD la masă, dar trebuie să își asume și rezultatele și astăzi românii au și inflație și dobânzi și șomaj și o creștere economică înjumătățită. Acestea sunt rezultatele pe care trebuie să și le asume și, bineînțeles, mergem tot mai departe”, spune Florin Cîțu.

Fostul liderul PNL susține că actualii lideri ai partidului trebuie să-și asume rezultatele mandatului.

De asemenea, Florin Cîțu afirmă că și-a exprimat părerile și în forurile de conducere ale partidului.

„Au fost, bineînțeles, exprimate (părerile - n.r.). Până acum ceva vreme erau exprimate de unii lideri pe care acum îi văd că susțin această coaliție. S-au schimbat 180 de grade. Eu le-am exprimat și în cadrul coaliției, și în cadrul grupului restrâns al conducerii PNL și în BEX”, a mai spus Cîțu, potrivit Mediafax. 

”Multora din PNL nu le este foarte clar ceea ce își dorește domnul Cîțu”

Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al Partidului Național Liberal, a intrat în direct la Antena 3 unde a încercat să lămurească ce se întâmplă în ultima vreme în PNL.  Acesta nu a confirmat dar nici nu a infirmat faptul că Florin Cîțu va fi schimbat de la șefia Senatului săptămâna următoare.  

”Nu îmi este foarte clar ce își dorește domnul Cîțu, la fel multora din PNL nu le este foarte clar ceea ce își dorește domnul Cîțu. Ce pot să vă asigur și știu că își dorește Partidul Național Liberal este o guvernare stabilă, și că  asta este și ceea ce își doresc românii. Fără a reveni mereu la aceste mici dispute sau frustrări politice sau mize personale.

Congresul Partidului Național Liberal de acum o lună a confirmat pentru toată lumea, inclusiv pentru domnul Cîțu, că PNL vrea să mute de la aceste scandaluri politice la o guvernare solidă și eficientă. Este ceea ce a propus și a demonstrat că poate face președintele acestui partid, domnul Ciucă și totodată premier. Coaliția funcționează, evident ne-am asumat o responsabilitate foarte mare într-o perioadă extrem de dificilă pentru țară”, a declarat Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al Partidului Național Liberal. 

Florin Cîțu va fi schimbat de la șefia Senatului chiar săptămâna următoare

Potrivit unor surse politice, Florin Cîțu va fi schimbat de la șefia Senatului chiar săptămâna următoare.

Cel mai probabil, Florin Cîțu a aflat că se dorește schimbarea lui de la șefia Senatului, însă mai curând decât se preconiza, deoarece inițial se vorbea în partid ca abia în sesiunea de toamnă să se facă aceste modificări. 

Se pare însă că liberalii s-au decis să îl schimbe mai repede. Așadar, fostul lider PNL ar putea fi schimbat chiar săptămâna următoare și nu va vedea această sesiune finalizată din postura de președinte al Camerei Superioare.

Despre schimbarea sa de la șefia Senatului se vorbea deja de ceva vreme, însă se părea că au ajuns la o linie comună, o înțelegere mutuală între cele două părți, între Florin Cîțu și conducerea Partidului, ca să rămână la șefia Senatului până în toamnă. 

Acesta a atacat însă în ultima perioadă atât partidul său cât și coaliția de guvernare cu privire la măsurile economice care ar fi urmat să fie introduse în România. Acesta ar fi, de fapt, motivul pentru care se grăbește schimbarea acestuia de la șefia Senatului. 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu coalitie
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close