Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu, despre o eventuală ”reașezare” a impozitelor: Nu voi susține o astfel de soluție

Florin Cîțu, despre o eventuală ”reașezare” a impozitelor: Nu voi susține o astfel de soluție

Fostul premier, Florin Cîțu, anunță că nu este de acord cu o eventuală ”reașezare” a sistemului de taxe și impozite. De asemenea, el critică Executivul că se împrumută la dobânzi mari, dar nu face reforme pentru a beneficia de banii din PNRR.

Florin Cîțu, despre o eventuală ”reașezare” a impozitelor: Nu voi susține o astfel de soluție
Sursa foto: agerpres
de Laura Dinu    |    16 Mai 2022   •   13:37

”Noi nu susținem taxe noi, redirecționarea sistemului de taxare... PNL a venit în 2020 și 2021 cu soluții care au crescut gradul de colectare. Dar conducerea PNL va veni în BEx și va supune la vot o astfel de soluție. Eu, ca membru PNL, nu voi susține o astfel de soluție”, spune Florin Cîțu.

Fostul premier a precizat că declarația e făcută din prisma unui ”simplu membru” liberal.

Referitor la modificarea Codului fiscal, Cîțu afirmă că „nu trebuie”.

”Nu trebuie să se întâmple nimic, predictibilitate înseamnă că păstrezi ceea ce ai. (...) PNL are întotdeauna soluții de a aduce bani la buget fără să mărească taxe. (...) În același timp, mai este un lucru important. În PNRR avem bani gratis și avem și împrumuturi cu dobândă zero, numai că ele sunt legate de reforme. Faci reforme - iei banii, nu faci reforme - nu iei banii. Pentru mine e puțin bizar că ne împrumutăm la dobânzi de 8,5%... Enorm. La astfel de dobânzi, când ai bani gratis în PNRR, doar trebuie să faci reforme”, conchide fostul premier.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță o ”redimensionare” a impozitelor, ”dar asta nu înseamnă că mărim taxele”. El pledează în continuare pentru introducerea impozitului progresiv: ”Ne mințim în continuare cu această cotă unică, care nu mai este unică”, scrie Mediafax

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close