Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu, despre motivul pentru care nu a vorbit despre vizita în Ucraina: ”Era pregătită cu mult timp în urmă!”

Florin Cîțu, despre motivul pentru care nu a vorbit despre vizita în Ucraina: ”Era pregătită cu mult timp în urmă!”

Florin Cîțu susține că vizita domniei sale la Kiev a fost planificată cu mult timp în urmă, însă nu a putut fi anunțată din motive de securitate.

Florin Cîțu, despre motivul pentru care nu a vorbit despre vizita în Ucraina: ”Era pregătită cu mult timp în urmă!”
Sursa foto: agerpres
de Laura Dinu    |    28 Apr 2022   •   13:25

”Era important să fiu la Kiev în aceea zi pentru că urma să fie o întâlnire importantă, nimeni nu știa despre ce era vorba. nu voiau să o facă publică, dar era acest congres al autorităților locale, primul care se ține după agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei și era prima discuție a Președintelui Zelenski unde introducea în discuție reconstrucția Ucrainei.   

Deci era un moment de cotitură,  un eveniment foarte important, unde am avut un discurs, am avut o intervenție de cinci - șase minute pe care o să o facem publică astăzi, după aceea a fost o intervenție de la Ursula von der Leyen, de la Charles Michel, toate pentru a ajuta reconstrucția Ucrainei, 

Important a fost în toată această întâlnire faptul că au fost prezentate efectele devastatoare ale acestui război pentru Ucraina, atât material dar și pentru persoane. De exemplu sunt 300.000 de familii care și-au pierdut casele, impactul până acum este de 600 de miliarde de euro, coincidență sau nu, atât are rezerve Federația rusă. Ar putea Rusia să plătească pentru acest dezastru. 

În același timp,  programul inițial a fost făcut la invitația omologului, domnul Ruslan Oleksiyovych Stefanchuk,  invitație pe care a trimis-o tuturor președinților de Parlament din Uniunea Europeană.  Și am văzut că se fac delegații de câte trei-patru președinți de Parlament care vin. Există un program și se spune și în invitație că se vizitează zonele de lângă Kiev, Bucha, Irpin și Hostomel, pentru a vedea ceea ce a făcut armata rusă și ceea ce a lăsat în urmă, îngrozitor ce s-a întâmplat acolo. După aceea urmează declarații de presă, apoi vizită la Rada Ucrainei, declarații de presă și apoi alte întâlniri. 

Deci totul a fost pregătit cu mult timp în urmă, agreat cu omologii, nu am putut să vă spun la niciun moment data din motive de securitate. 

În ceea ce mă privește, în ceea ce privește Senatul României, Noi am respectat toate regulile, am agreat o dată cu cei din Ucraina, și ne-am ținut de acea dată. Din momentul în care a fost agreată acea dată totul a fost în mâinile celor de la Security SPP”, a declarat Florin Cîțu în acestă dimineață.  

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close