x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Florin Iordache, despre Statutul magistraţilor: Nu a fost nicio dezbatere pentru că a fost mai mult un scandal

de 06 Dec 2017   •   23:48
Florin Iordache, despre Statutul magistraţilor: Nu a fost nicio dezbatere pentru că a fost mai mult un scandal 72
Foto: gov.ro

Preşedintele comisiei parlamentare speciale pentru legilejustiţiei i-a criticat miercuri seară, la finalul dezbaterii legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, pe reprezentanţii opoziţiei care au încercat să blocheze dezbaterea actului normativ, susţinând că modul în care s-au desfăşurat lucrările plenului nu a fost unul normal.

„E păcat că au degenerat lucrările azi şi de fapt nu a fost nicio dezbatere pentru că a fost mai mult un scandal. Dacă în Parlament nu avem o dezbatere, dacă în Parlament nu putem modifica legile, atunci unde? Modul în care s-au desfăşurat lucrările în prima parte a şedinţei cred că nu a fost desfăurare normală. Cât timp avem nişte reguli, cât timp prin vot la începutul şedinţei s-au stabilit anumite proceduri, eu cred că vrem sau nu vrem trebuie să respectăm acele reguli. Dacă avem nişte reguli stabilite clar prin Regulament, cred şi puterea şi opoziţia trebuie să le respectăm”, a declarat Florin Iordache, potrivit news.ro.

Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor a fost adoptată miercuri pe articole într-o şedinţă maraton care a durat peste 12 ore, votul final fiind însă amânat pentru că PSD - ALDE - UDMR nu au reuşit să strângă suficienţi deputaţi pentru a adopta actul normativ.

sati