Antena 3 CNN Politică Funeriu: Putem transforma România din ţara lui "merge şi aşa" în ţara lui "Yes, we can!"

Funeriu: Putem transforma România din ţara lui "merge şi aşa" în ţara lui "Yes, we can!"

Funeriu: Putem transforma România din ţara lui "merge şi aşa" în ţara lui "Yes, we can!"
Sursa foto: Foto: INTACT Images
21 Aug 2011   •   14:12
Ministrul Educaţiei, Denial Funeriu a declarat că educaţia ar trebui să fie pricipala bătălie pe care politicienii şi societatea civilă să o câştige împreună. De asemenea, ministrul a declarat că doreşte de la politicieni mai multă raţiune, stabilitate şi continuitate, conform Agerpres.

Discursul ministrului în faţa a peste 100 de bursieri participanţi la cea de-a VI-a ediţie a Şcolii de vară organizată la Sulina de Departamentul păentru Români de Pretutindeni s-a axat pe valori. Ministrul a susţinut că, dacă în cazul Germaniei, SUA şi al Japoniei a simţit că valorile sunt reprezentate de muncă, visul american, siguranţa dată de istorie, în cazul României, această valoare este, în opinia sa, educaţia.

"Nu spun că este singura valoare, că e cea justă. Dar il simt la ora actuală ca fiind unul din acele puţine lucruri care ne duc mai departe. Simt că educaţia este la baza oricărei construcţii. Putem avea sisteme bancare fragile, dar, de ar fi ceva profund greşit în educaţie, s-ar pune în primejdie viitorul.

Oficialul a amintit că s-au făcut o serie de eforturi în ultima perioadă ale căror efecte deja se văd. "Se vede deja o schimbare şi toate aceste lucruri sunt elemente care mă fac să cred că putem transforma România din ţara lui "merge şi aşa” în ţara lui "Yes, we can!”. Sintagma nu-mi aparţine, deja ambasadorul SUA a făcut o mică aluzie la acest lucru şi cred că e just”, a declarat Funeriu.
 




×
Subiecte în articol: Daniel Funeriu educatie România Sistem
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close