Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea, profeţie sumbră pentru Guvernul Cîţu. "Va cădea cât de curând! Doar Grecia a mai fost în situaţia asta!"

Gabriela Firea, profeţie sumbră pentru Guvernul Cîţu. "Va cădea cât de curând! Doar Grecia a mai fost în situaţia asta!"

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea analizează consecinţele activităţii ultimelor două guverne, liberal şi de coaliţie, după ce Comisia Europeană a prognozat că datoria publică a României ar putea ajunge în 2027 la 100% din PIB.

Gabriela Firea, profeţie sumbră pentru Guvernul Cîţu. "Va cădea cât de curând! Doar Grecia a mai fost în situaţia asta!"
de Georgiana Adam    |    07 Ian 2021   •   15:45

"Incompetența lor o vor plăti toți copiii și nepoții noștri! Guvernul va cădea, cât de curând, dar faptele grave împotriva românilor vor rămâne!

Comisia Europeană arată că Guvernul Orban-Cîțu a dus România în groapa austerității! Scrisoarea oficială a Comisiei Europene arată că împrumuturile nebunești și măsurile haotice din ultimul an de guvernare PNL au produs dezechilibre majore în economie ce vor impune măsuri dure de austeritate.

Comisia Europeană arată și minciuna grosolană a lui Cîțu, care susținea că s-a împrumutat pentru a susține economia în fața pandemiei (...)

Gabriela Firea: Pe datele Comisiei Europene, Cîţu a folosit doar 1% din PIB pentru combaterea efectelor pandemiei

În guvernarea PSD, de fiecare dată, realitatea economică arăta mai bine decât prognozele Comisiei Europene și ale FMI. De fiecare dată aceste instituții au fost nevoite să-și revizuiască prognozele în sens pozitiv.

În guvernarea PNL-USR, realitatea economică arată mai rău decât prognozele, pe care specialiștii au fost nevoiți să le revizuiască în sens negativ.

Cîțu a mințit ca de obicei când a spus că jumătate din deficitul din 2020 vine din măsurile pentru combaterea pandemiei. Comisia Europeană arată clar că guvernul PNL a folosit doar 1,4% din PIB pentru combaterea pandemiei, din care 0,4% au provenit din fondurile UE!

Deci, doar 1% a fost sprijinul Guvernului României pentru mediul de afaceri. Restul de 9% din deficitul bugetar este numai și numai rezultatul proastei guvernări Orban-Cîțu", concluzionează Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

 

Potrivit datelor oficiale, Guvernul Orban a recurs, pe fondul pandemiei, la numeroase împrumuturi care au crescut datoria publică cu 83 de miliarde de lei în 10 luni. Astfel, acest indicator a ajuns la 457 de miliarde de lei în octombrie 2020, ceea ce înseamnă 47% din PIB.

Florin Cîţu a fost ministru de finanţe în Guvernul Orban. În mandatul său, deficitul bugetar pe 2020 a depâşit 90 de miliarde de lei, iar o sumă similară este prognozată şi pentru 2021.

Comisia Europeană: Datoria publică a României ar putea ajunge la 100% din PIB în 2027!

Într-o scrisoare oficială, Comisia Europeană l-a înştiinţat pe noul ministru de finanţe, Alexandru Nazare, că doreşte să discute bugetul public al României pe 2021 şi să analizeze împreună acţiunile necesare, atât imediat, cât şi pe termen mediu pentru a aduce situaţia fiscală pe o cale sustenabilă.

Comisia Europeană va reevalua situaţia bugetară a României în primăvăra anului 2021 şi dacă va fi cazul va propune noi paşi în cadrul procedurii de deficit excesiv, se menţionează în documentul citat.

În acelaşi timp, Comisia Euorpeană avertizează Guvernul că datoria publică a României poate să ajungă la 100% din PIB în 2027, dacă nu se iau măsurile de corecţie necesare.

×
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close