Gabriela Firea, despre închiderea școlilor din cauza coronavirus: 'Inima de părinte îmi spune că ar fi potrivit'

08 Mar 2020   •   20:59
Gabriela Firea, despre închiderea școlilor din cauza coronavirus: 'Inima de părinte îmi spune că ar fi potrivit' Antena 3

Primarul general Gabriela Firea a declarat, în această seară, că inima de părinte îi spune că ar fi potrivit să fie închise școlile, în contexul înmulțirii cazurilor de coronavirus, însă nu se va suprapune deciziilor luate la nivel național.

Întrebată dacă ar fi indicat să se închidă școlile, după ce numărul de bolnavi de coronavirus s-au înmulțit, primarul Gabriela Firea a spus, la Antena 3, că autoritățile locale trebuie să respecte deciziile luate la nivel național.

"Autoritățile locale, deci și Primăria municipiului București, trebuie să respecte cu strictețe toate deciziile luate la nivel național de către Guvern, de către ministere.

E adevărat, suntem acum și într-o criză politică, s-au suprapus cele două situații, dar așa cum sunt ele, ministerele funcționează și ați văzut că domnul secretar de stat Raed Arafat acoperă tot ceea ce înseamnă comunicarea în timp real a deciziilor luate în cadrul Comandamentului Național pentru Situații Speciale.

Decizia de închidere a unor clase sau a unor școli, doar această instituție poate să le ia", a spus Firea.

Primarul Capitalei adaugă că, în calitate de părinte, înțelege îngrijorarea.

"Ca părinte înțeleg îngrijorarea celorlalți părinți și a profesorilor și aș pleda pentru închiderea școlilor. Ca primar general sunt obligată să respect toate deciziile luate la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, creat în acest moment pentru coronavirus și să nu mă suprapun deciziilor luate la nivel național.

Disciplina este foarte importantă. Inima de părinte îmi spune că ar fi potrivit, ar fi un element de precauție suplimentară, pentru protejarea copiilor noștri, a profesorilor, și pentru a împiedica răspândirea", a mai declarat Firea.

(sursa: Mediafax)

Parteneri
x close