Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea, reacție-bombă după ce i s-a cerut să candideze la președinție

Gabriela Firea, reacție-bombă după ce i s-a cerut să candideze la președinție

Gabriela Firea, reacție-bombă după ce i s-a cerut să candideze la președinție
11 Iul 2019   •   17:58

Gabriela Firea este cel mai bine plasat politician în cursa pentru preşedinţie, la nivelul încrederii, în cel mai nou sondaj CURS.

Citește și: Viorica Dăncilă, pregătită să candideze la prezidențiale

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, se bucură de un grad de favorabilitate de 47%, depăşindu-l cu câteva puncte procentuale pe actualul preşedinte, Klaus Iohannis.

De altfel, mulți membri PSD ar miza pe o candidatură a Gabrielei Firea pentru Cotroceni. Printre aceștia și liderul PSD Slatina, Emil Moţ.

Potrivit acestuia, social-democraţii nu ar trebui să mai piardă timpul cu „experimente şi încercări”, ci să maximizeze cea mai bună variantă, care este, în opinia sa, Gabriela Firea. „Să o convingem să candideze”, a afirmat, joi, primarul Slatinei.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Gabriela Firea nu a negat că ar putea intra în cursa prezidențială, dar s-a rezumat la a spune că va clarifica acest aspect săptămâna viitoare.

"Eu nu am fost certată cu pesediștii sau cu PSD-ul. 100% mă voi implica în campania prezidențială. Sunt membru PSD, chiar dacă am fost dată afară la un moment dat. Sunt membru PSD și îmi doresc un candidat PSD la alegerile prezidențiale, pe care îl voi susține din tot sufletul.

Sub nicio formă nu aș fi de acord ca PSD să arunce un iepure în cursa prezidențială sau un candidat fără șanse", a spus Gabriela Firea. 

Întrebată dacă are de gând să candideze la alegerile prezidențiale, Gabriela Firea a spus:

"Săptămâna viitoare o să-mi reiau activitatea, atât la primărie, cât și activitatea politică, și voi organiza o întâlnire cu presa și voi comunica intențiile mele pe toate palierele, atât politic, cât și administrativ", a subliniat Firea.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, joi, că este gata să candideze la prezidențiale, dacă partidul i-o va cere.

”Nu am luat încă în calcul acest lucru. Am considerat că voi merge cu un candidat, iar eu ca prim-ministru, președinte al Partidului Social Democrat îl voi sprijini cu toate forțele, cu tot partidul astfel încât să câștige alegerile prezidențiale. Dar nu vreau să creadă că sunt un om laș.

Dacă partidul îmi va cere acest lucru și va crede că este singura soluție, atunci voi accepta ceea ce spune partidul. Dar în acest moment eu cred că este bine să avem un candidat și eu să sprijin acel candidat. Pentru noi este important să mergem cu persoana care are încrederea partidului, care va fi susținut de către toată organizațiile, care va crea acel val de încredere de care vorbim, atât din partea membrilor noștri, a simpatizanților, dar și a altor cetățeni.

Pentru că eu sper într-un scor bun. Suntem un partid organizat, suntem un partid care știm să facem campanie, știm să vorbim cu oamenii, avem ce să le spunem oamenilor pentru că am luat măsuri bune, dar în același timp, alături de noi trebuie să vină și alți oameni. Dacă nu există altă opțiune care să ne ducă spre a merge în turul doi și spre a câștiga alegerile atunci nu voi face un pas înapoi”, a precizat Viorica Dăncilă în direct la DCNews. 

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea Klaus Iohannis
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close