Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea relansează scandalul în PSD: Se pune la cale un plan de sabotare a mea

Gabriela Firea relansează scandalul în PSD: Se pune la cale un plan de sabotare a mea

Gabriela Firea relansează scandalul în PSD: Se pune la cale un plan de sabotare a mea
Sursa foto: foto: captura Antena 3
19 Oct 2018   •   18:20

Reîncepe războiul între Gabriela Firea și Liviu Dragnea/PSD. Asta la o zi după ce Consiliul General al Capitalei, dominat de PSD, a respins rectificarea bugetară propusă de primarul general Gabriela Firea, precum și alte hotărâri de Consiliu, printre care și cea privind voucherele pentru transport.

Firea iese la atac și acuză faptul că este sabotată de chiar proprii colegi.

"Am informații certe că la sediul central al PSD din Șoseaua Kiseleff se pune la cale un plan de sabotare a mea în calitate de Primar General al Capitalei, prin întoarcerea împotriva mea a consilierilor generali PSD. Concret, dl. Codrin Ștefănescu, fost secretar general adjunct al PSD, în total dispreț față de statutul partidului, a început să-i convoace individual pe consilierii generali pentru a-i convinge să se delimiteze de mine și de echipa mea și să nu-mi mai voteze proiectele, promițându-le funcții și alte avantaje.

Mai mult, se fac presiuni asupra consilierilor generali să semneze declarații cum că sunt constrânși să voteze, la fiecare ședință, proiecte cu care nu sunt de acord. Oricine ar semna așa ceva s-ar dovedi nu doar de rea credință, ci și nedemn. Pentru că toate proiectele pe care le propun eu sunt conforme cu Programul de Guvernare Locală, aprobat de conducerea partidului, și cu care ne-am prezentat în fața electoratului în 2016. Am primit încrederea alegătorilor din Bucuresti, care ne-au dat 7 primari și majoritate în Consiliul General tocmai pentru a putea pune în aplicare acest program.

Dacă nu votează proiectele noastre, nu pe mine mă pedepsesc, ci pe bucureșteni, cei care le-au acordat votul și încrederea. Așa cum s-a întâmplat la ultima ședință de Consiliu General, când din cauza faptului că nu a fost votată rectificarea bugetară, nu putem achita în avans gazele pentru energia termică. Vom rezolva acest lucru la ședința următoare, după ce sper că au înțeles toți colegii ce consecințe poate avea, uneori, votul politic.

Un primar poate supraviețui foarte bine și cu un Consiliu ostil. Avem exemple în istoria recentă când unul dintre predecesorii mei a fost într-atât de afectat de ostilitatea consilierilor încât a devenit Președintele României. O astfel de relație nu ar aduce însă nimic bun pentru bucureșteni!

Prin urmare, îi solicit public, ceea ce i-am cerut și personal, președintelui PSD Liviu Dragnea să-l retragă în „cazarmă” pe Codrin Ștefănescu sau să-l trimită pe alte fronturi. La Primăria Capitalei nu avem nevoie de războaie și încercăm să facem cât mai puțină politică și cât mai multă administrație, în beneficiul cetățenilor.
Am înțeles destul de târziu, la jumătatea mandatului, că nu mai are sens să mă iluzionez că voi beneficia de sprijin pentru marile proiecte al Capitalei – cum ar fi rezolvarea problemei traficului prin finalizarea centurii Ocolitoare, la care nici nu se lucrează în ritm susținut, dar se inventează, în schimb, motive pentru a nu fi transferată la Primăria Generală . Aș vrea însă măcar să fim lăsați în pace, să putem lucra pentru cetățeni.

Practic, prin distrugerea majorității PSD-ALDE din Consiliul General, ceea ce se încearcă în aceste zile, este condamnat Bucureștiul la subdezvoltare, încetinirea proiectelor, sau chiar blocarea celor începute de mine si echipa mea. Sunt convinsă că bucureștenii vor ști să facă diferența, la toate scrutinele care ne așteaptă, între cei care muncesc zi de zi pentru ca ei să aibă o viață mai bună și cei care, pentru interese personale, distrug tot ceea ce s-a realizat până acum", a scris Gabriela Firea.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close