Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea spune că Orban este Dragnea doi. „A asmuțit jumătate din Guvern împotriva mea”

Gabriela Firea spune că Orban este Dragnea doi. „A asmuțit jumătate din Guvern împotriva mea”

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a declarat la TVR 1 că premierul ”Orban este Dragnea 2”, pentru că a tăiat bugetul Capitalei și ”a asmuțit Guvernul” împotriva sa. De altfel, Gabriela Firea a dezvăluit că, în perioada în care Liviu Dragnea conducea PSD, acesta a trimis 50 de controale la Primîria Generală.

Gabriela Firea spune că Orban este Dragnea doi. „A asmuțit jumătate din Guvern împotriva mea”
29 Ian 2020   •   14:14

„Pentru mine, domnul Orban este Dragnea 2, a tăiat bugetul Capitalei, a asmuțit jumătate din Guvern asupra mea”, a mai spus Firea.

Gabriela Firea a dezvăluit, în schimb, că a avut parte de nu mai puțin de 50 de controale în perioada în care la conducerea PSD se afla Liviu Dragnea.

„Controale s-au făcut și încă foarte multe, în perioada când aveam o situație foarte tensionată cu Liviu Dragnea, care mi-a trimis foarte multe mesaje negative și a trimis foarte multe echipe.

„Am pregătit deja ștergarul, pâine, sarea. Îi așteptăm pe domnii sau doamnele trimise de ministrul de Finanțe. Este îngrozitor să avem astfel de oameni nepregătiți la conducerea unui minister, pentru că există autonomie locală și doar primarul, fie că este general sau al unei localități, oraș, municipiu, doar primarul împreună cu consiliul general pot să decidă asupra oportunității. Aceasta este legislația în vigoare, nu o poate modifica prin declarații politice niciun ministru.

Controale s-au făcut și încă foarte multe, în special în perioada în care eram într-o situație mai dificilă cu fostul lider PSD, Liviu Dragnea. Mi-a transmis foarte multe mesaje negative și a trimis foarte mulți controlori, auditori etc. Am avut în 3 ani și jumătate de mandat peste 50 de controale, cele mai multe în ultimul an și jumătate. Am avut controale de la Curtea de Conturi, ANAF, Ministerul de Finanțe, Inspectoratul de stat în construcții, Inspecția Fiscală, DSP, ITM, absolut toate instuțiile din subordinea Primăriei Capitalei și toate companiile municipale au fost super verificate, hiper verificate!

Nu are cum să vină Corpul de Control al ministrului de Finanțe pentru că administrația locală nu este în subordinea Guvernului și este ilegal să fie trimis la o primărie. Este ca și cum eu aș trimite Corpul de Control al primarului să verifice Ministerul de Finanțe. Exact așa cum eu pot să fac acest lucru, la fel de legal poate să o facă și domnul Cîțu.

Pe oricine va trimite, noi îi primim. Pentru mine, domnul Orban este Dragnea 2. A tăiat bugetul Primăriei Capitalei și a asumuțit jumătate de Guvern asupra mea, acum vrea să ne sperie și cu acest control. O lozincă ar putea suna așa: Orban pentru noi este Dragnea 2!”, a spus Gabriela Firea, în cadrul emisiunii ”România 9”, de la TVR.

 

×
Parteneri
Abonează-te la canalul oficial de WhatsApp al Antena CNN
x close