Antena 3 CNN Politică Geoană a contestat la CCR hotărârea Senatului de a-l revoca din funcţia de preşedinte

Geoană a contestat la CCR hotărârea Senatului de a-l revoca din funcţia de preşedinte

Geoană a contestat la CCR hotărârea Senatului de a-l revoca din funcţia de preşedinte
Sursa foto: Foto: qmagazine.ro
de M.Z.    |    23 Noi 2011   •   17:03

Mircea Geoană a contestat la Curtea Constituţională din România (CCR), miercuri, hotărârea Senatului prin care s-a constatat încetarea mandatului său de preşedinte al acestei Camere legislative. Sesizarea a fost depusă în cursul după-amiezii, potrivit Mediafax.

"Voi face acest lucru nu pentru a mă agăţa de scaun, ci pentru a arăta un principiu elementar şi fundamental în acelaşi timp, acela că nu moftul politic al unui partid poate să producă instabilitate la nivelul instituţiilor statului român. Curtea Constituţională vorbeşte în mod clar şi explicit despre evitarea situaţiei de instabilitate perpetuă la nivelul Senatului, fie în condiţiile în care se modifică majoritatea, fie în condiţiile în care un partid, dintr-un motiv sau altul, se supără cu proprii membri. Sunt sigur că voi primi decizie favorabilă", a spus Mircea Geoană.

El a mai arătat că fundamentul solicitării grupului PSD de revocare a sa rămâne în continuare neregulamentar şi neconstituţional.

"În argumentele cu privire la cele două motive şi căi invocate de PSD, revocarea şi retragerea sprijinului politic, acestea se aplică exclusiv membrilor Biroului Permanent, preşedintele Senatului, conform deciziei  601 a CCR, având un statut distinct, e ales pe patru ani, neutru politic şi singura modalitate ca el să fie revocat este în situaţia în care ar încălca în mod grav şi repetat prevederi constituţionale sau legale, fapte juridice care sunt pasibile cu sancţiuni politice sau juridice. Această motivare nu există în motivarea grupului PSD, acolo se invocă exclusiv o decizie politică", a explicat Geoană.

Senatorii au decis, miercuri, revocarea din funcţia de preşedinte al Senatului a lui Mircea Geoană cu 112 voturi "pentru", două "împotrivă" şi cinci abţineri.

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close