Antena 3 CNN Politică Geoană a primit mandat să candideze la funcţia de premier

Geoană a primit mandat să candideze la funcţia de premier

Geoană a primit mandat să candideze la funcţia de premier
27 Aug 2007   •   11:18
Mircea Geoană a primit mandat din partea Comitetului Executiv Naţional al PSD să candideze, dacă va fi cazul, la funcţia de prim-ministru. Asta în cazul în care moţiunea de cenzură, pe care social-democraţii o vor depune luna viitoare, va fi adoptată, iar preşedintele Traian Băsescu va organiza negocieri pentru formarea unui nou guvern. Social-democraţii au decis luni, într-o şedinţă maraton care a durat mai bine de opt ore, să depună moţiunea de cenzură împotriva actualului Guvern la începutul sesiunii parlamentare de toamnă.

Liderii PSD au precizat că recurg la această măsură pentru a scoate România din criza politică determinată de eşecul celor două Guverne de după 2004. Social-democraţii vor să depună moţiunea cât mai curând, pentru a forma apoi un Guvern stabil şi competent -

Mircea Geoană a anunţat că va iniţia consultări cu celelalte partide parlamentare, după un eventual vot pozitiv în Parlament, în cazul în care preşedintele Traian Băsescu va refuza să nominalizeze un prim-ministru social-democrat.

Antena 3

×
Parteneri
Crimă teribilă în fața Parcului Crângași din București
x close