Antena 3 CNN Politică Geoană: Băsescu va declanşa referendum pentru uninominal, neţinând cont de Parlament

Geoană: Băsescu va declanşa referendum pentru uninominal, neţinând cont de Parlament

Geoană: Băsescu va declanşa referendum pentru uninominal, neţinând cont de Parlament
18 Oct 2007   •   16:56

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, s-a declarat joi ?absolut convins? că preşedintele Traian Băsescu va declanşa referendum pentru introducerea votului uninominal, indiferent dacă Parlamentul va adopta sau nu o lege în acest sens. ?Va ieşi o lege din Parlament, inclusiv cu votul PD, pentru că fără PD nu avem majoritatea necesară, inclusiv cu votul PSD, şi apoi preşedintele va spune zâmbind că nu îi convine varianta de vot uninominal şi că vrea alta. Ne furăm singuri căciula neînţelegând că preşedintele vrea să intre în campanie pentru PD?, a declarat liderul social-democrat.

El a făcut aceste afirmaţii joi, înainte de Conferinţa judeţeană a PSD Ilfov. Preşedintele Traian Băsescu a adresat luni o scrisoare preşedintelui Senatului şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, precum şi liderilor partidelor parlamentare, în care acordă Parlamentului termen până la 22 octombrie pentru a trimite la promulgare legea votului uninominal, precizând că în caz contrar va emite decretul pentru referendum.

Şeful statului avertizase, de altfel, Parlamentul că, dacă nu adoptă legea de introducere a votului uninominal până în 25 octombrie, va convoca referendum pe această temă în aceeaşi zi cu alegerile pentru Parlamentul European, în 25 noiembrie.

Comisia pentru elaborarea Codului electoral a finalizat, marţi, legea de introducere a votului uninominal, raportul comisiei fiind adoptat cu 9 voturi "pentru" şi o abţinere, din partea UDMR, astfel că actul normativ va fi trimis la Senat pentru a intra în dezbatere.

Senatorul PD Radu Berceanu a avertizat, joi, că există posibilitatea ca Guvernul să îşi asume răspunderea pe legea votului uninominal, fiind totuşi declanşat şi referendumul, şi a anunţat că PD nu se va prezenta la consultările cu primul-ministru, privind bugetul şi votul uninominal.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close