Antena 3 CNN Politică Geoană: Câştig prezidenţialele, îl demit pe Boc. Dacă pierd, îmi dau demisia

Geoană: Câştig prezidenţialele, îl demit pe Boc. Dacă pierd, îmi dau demisia

Geoană: Câştig prezidenţialele, îl demit pe Boc. Dacă pierd, îmi dau demisia
Sursa foto: mircea geoana
20 Mai 2009   •   04:49

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi seară, că în situaţia în care va deveni şef al statului, se va impune şi o "recalibrare" a actualei coaliţii guvernamentale, ceea ce înseamnă că PSD va trebui să conducă viitorul Guvern şi să dea premierul.

Geoanăa precizat că "are" mai multe nume de posibili premieri social-democraţi, dar a evitat să le menţioneze, arătând că le va face publice "la timpul potrivit".

Întrebat dacă, ajuns la Cotroceni, va încerca să schimbe coaliţia majoritară sau premierul, Geoană a răspuns: "Ai nevoie şi de Parlament, ai nevoie şi de majoritate. Nu este obligatoriu, dar probabil că o recalibrare a acestei coaliţii sau a altei coaliţii va trebui să fie făcută".

Liderul PSD a precizat, totodată, răspunzând unei întrebări, că "recalibrare", în opinia sa, înseamnă că PSD trebuie să conducă viitorul Guvern şi să dea premierul.

Întrebat cine va fi premierul pe care îl va propune, Geoană a evitat să răspundă, precizând: "Asta vom vedea la momentul potrivit. Am mai multe nume. Conform statului PSD, Congresul propune candidatul de prim-ministru".

Pe de altă parte, liderul PSD a subliniat că îşi va depune mandatul de preşedinte al partidului în cazul unui eşec la alegerile prezidenţiale din toamnă, el arătând că nu ştie în acest moment dacă va mai dori să candideze la un nou mandat în PSD într-o astfel de situaţie.
El arăta că în cazul în care va ieşi preşedinte al României, PSD va convoca un Congres pentru desemnarea unui nou lider. El şi-a manifestat convingerea că la acest Congres vor fi mai mulţi candidaţi pentru funcţia de preşedinte al partidului.
În caz de eşec însă, îşi va depune mandatul de preşedinte al PSD, partidul urmând să decidă dacă îi va mai acorda un nou mandat, dar şi el va trebui să ia o decizie privind continuitatea poziţiei sale de lider al PSD.
"Aşa e corect. Dacă partidul mă doreşte în continuare să-l conduc, e altă chestiune. Trebuie să-ţi asumi eşecul, care are grade. Dacă ai reuşit, eşti bun. Dacă nu, spui mulţumesc frumos. Îmi depun mandatul. Dacă partidul consideră că eşti în continuare util acestei cauze sau mai doreşti tu să continui...", a spus Geoană.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană alegeri prezidentiale
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close