Antena 3 CNN Politică Geoană: Cine câştigă europarlamentarele să desemneze comisarul european

Geoană: Cine câştigă europarlamentarele să desemneze comisarul european

Geoană: Cine câştigă europarlamentarele să desemneze comisarul european
Sursa foto: mircea geoana
08 Apr 2009   •   03:38

PSD a depus marţi, la BEC, lista candidaţilor pentru PE şi 1.241.000 de semnături de susţinere, liderul PSD Mircea Geoană declarând că PSD doreşte să câştige 15 locuri de europarlamentar şi că partidul care va câştiga alegerile ar trebui să propună comisarul european.
"Pentru PSD, această listă de forţă reprezintă şi asaltul nostru către influenţă în Europa. Nu ascundem faptul că dorim să avem la acest scrutin 40% din voturile românilor şi să dăm în PE cei mai buni 15 bărbaţi şi femei pentru România, pe care social-democraţia îi poate furniza astăzi. Nu vă ascund faptul că, de scorul şi de victoria noastră, va depinde şi o altă propunere pe care o vom face, cea de comisar european din partea României. Considerăm că este legitim ca partidul care face scorul cel mai bun la aceste alegeri poate să desemneze un reprezentant pentru a ocupa un portofoliu de influenţă, anvergură şi importanţă pentru România, mult mai bun decât cel pe care îl ocupăm astăzi în Europa" a precizat Geoană.

Potrivit liderului social-democrat, candidaţii PSD pentru europarlamentare ştiu deja în ce comisii din PE vor intra şi au un plan de influenţă pentru a putea obţine pentru România poziţiile de decizie în grupul socialist-european, în conducerea PE, sau la preşedinţiile de comisii din PE. ."Vremea în care stăteam spectatori pasivi în deciziile europene trebuie să înceteze", a mai spus preşedintele PSD.

Geoană, a făcut apel la generaţia tânără să vină la vot pe 7 iunie, arătând că tinerii sunt cei care vor profita de apartenenţa României la spaţiul european.

Primii 10 candidaţi de pe lista PSD sunt Adrian Severin, Rovana Plumb, Ioan Mircea Paşcu, Silvia Ţicău, Daciana Sârbu, Corina Creţu, Victor Boştinaru, Sabin Cutaş, Cătălin Ivan şi Ioan Enciu. Lista continuă cu Vasilica Dăncilă, Aristide Roibu, Viorel Dragomir, Marius Oprescu, Alin Antochi, Ştefan Muşoiu. Adriana Pană, Ioan Corjuc, Daniel Luca, Victor Negrescu, Geanina Boicu, Adrian Burlan, Ana Ţapardel, Mihaela Huncă, Maria Pop, Ucu Faur, Adrian Vlad, Iuliana Lascu, Costin Bicău, Alexandru Steriu, Odagiu Buhăescu, Ioan Şologon, Florin Iura, Vasile Neagovici, Vili Constantin, Florin Babarada, Alexandru Farcaş, Doina Dreţcanu, Penelopa Jipa, Andrei Iucinu, Alexandru Cazacu, Maria Negoiţă.
Antena3.ro

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close