Antena 3 CNN Politică Geoană, cu Oprişan în spate: "Am primit mandatul de a negocia cu celelalte partide"

Geoană, cu Oprişan în spate: "Am primit mandatul de a negocia cu celelalte partide"

Geoană, cu Oprişan în spate: "Am primit mandatul de a negocia cu celelalte partide"
03 Dec 2008   •   17:28

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat că a primit mandat din partea social-democraţilor pentru a negocia cu celelalte partide.
?Am un mandat de a începe discuţii exploratorii pentru găsirea unei formule de majoritate. Am avut o primă evaluare a variantelor. Suntem conştienţi că negocierile se vor produce într-un timp accelerat.? a declarat Geoană.
Practic, Geoană s-a întâlnit cu liderii din teritoriu ai partidului, în spatele preşedintelui PSD, la declaraţii, fiind nimeni altul decât Marian Oprişan, preşedintele PSD Vrancea. Acesta este un apropiat al lui Miron Mitrea, care miercuri punea în discuţie necesitatea unui Congres în PSD, care să evalueze mandatul actualei conduceri. de asemenea, Mitrea se arăta de partea formării unei alianţe PSD-PC + PD-L.

?Vom negocia o majoritate solidă şi crearea unui guvern puternic format din profesionişti şi meseriaşi care să poată rezolva problemele generate de criză? a declarat Oprişan.
Geoană nu a nominalizat încă partidele cu care va discuta, arătând că PSD este deschis discuţiilor cu toate cele trei formaţiuni care au obţinut mandate în Parlament. ?Avem un mandat de a negocia cu toate cele patru formaţiuni. Este prematur să ne exprimăm în acest moment, sunt patru partide si o situaţie complicată.

Mai multe voci din PSD s-au pronunţat în favoarea rămânerii în opoziţie, în cazul în care nu se ajunge la o situaţie conformă cu programul agreat de PSD. ?A existat o opinie destul de conturată care a susţinut că pentru noi, şi varianta rămânerii în opoziţie este viabilă, în absenţa unei majorităţi în care să se regăsească mandatul pe care ni l-a acordat poporul? a spus Mircea Geoană.
Liderul social democrat a arătat că negocierile sunt deschise şi că oricare dintre variantele de alianţă ar putea fi posibilă în acest moment. Întrebat dacă agreează o alianţă cu PD-L, variantă vehiculată miercuri în presă, Geoană a refuzat să dea un răspuns direct. ?În acest moment România are nevoie de o majoritate extrem de amplă în Parlament. E o perioadă de criză? a spus acesta.
PSD nu pare dispus să renunţe la postul de premier, liderul Mircea Geoană susţinând că ?partidul care câştigă alegerile are un drept democratic de a da primul ministru.?
La rândul său, Miron Mitrea a declarat la ieşirea din şedinţă că persoana lui Mircea Geoană în funcţia de premier nu este negociabilă. ?Dacă vom da premierul, el este candidatul. Nu discutăm persoana domnului Mircea Geoană.? a spus acesta.
Anterior, Miron Mitrea sugera că ar trebui să se întrunească Congresul PSD, pentru a evalua mandatul actualei conduceri a partidului după alegeri. Mitrea mai spunea că partidul nu poate fi fericit de rezultatul alegerilor.
Antena3.ro

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close