Antena 3 CNN Politică Geoană: Dacă sunt propuneri de susţinere a Laviniei Şandru, le vom lua în calcul

Geoană: Dacă sunt propuneri de susţinere a Laviniei Şandru, le vom lua în calcul

Geoană: Dacă sunt propuneri de susţinere a Laviniei Şandru, le vom lua în calcul
Sursa foto: geoana gusa
27 Mar 2009   •   08:09

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, nu se lasă şi continuă să insiste cu promovarea în politica social democrată a Lavinei Şandru. El a subliniat că PSD va lua în calcul eventualele propuneri de susţinere a acesteia pentru PE, dar aceasta "va trebui să treacă un obstacol suplimentar", de a adera la valorile social-democrate.

Geoană a spus că PSD are o obligaţie faţă de familia socialistă europeană, iar secretarul general al PES se află chiar în aceste zile la Bucureşti şi analizează criteriile de selecţie, împreună cu comisia social-democrată de selecţie.

?E o regulă pe care o avem şi evident, dincolo de un nume sau de altul, un lucru este obligatoriu pentru noi, ca toţi să meargă în grupul socialist şi toţi să fie parte a familiei socialiste europene. Deci noi suntem un grup în Parlamentul European, al social-democraţilor şi socialiştilor europeni, în care, hai să-i spun aşa, puritatea ideologică este foarte importantă", a spus Geoană.

Preşedintele PSD a afirmat că oricine se poate califica pentru selecţia social-democrată, însă este nevoie "să fie competent şi evident să aibă acest gir ideologic", adică să adere la valorile şi principiile social-democraţiei europene.

"În rest, toată lumea este liberă, este o ţară liberă, cine vrea să candideze, cine are o susţinere în partid poate să candideze, dar va fi un filtru de selecţie, care va ţine cont de două criterii: unu - cei mai buni oameni, în cele mai influente poziţii din Parlamentul European, doi - membri acceptaţi ai grupului socialiştilor din Parlamentul. European", a spus Geoană.

Întrebat care este poziţia partidului faţă de candidatura vehiculată a Laviniei Şandru, Geoană a spus că, dacă vor exista susţinători ai acesteia în partid, va analiza propunerea, însă "va trebui să treacă un obstacol suplimentar".

"Dacă sunt propuneri de susţinere a Laviniei Şandru, le vom lua în calcul, dar este clar că şi pentru orice candidatură care nu este din punct de vedere practic a partidul nostru va trebui să treacă un obstacol suplimentar, acela de a adera în termeni proprii la valorile social-democrate şi la grupul socialist din PE. Deci este o condiţie obligatore pentru oricine. De aici încolo, orice lucru este posibil", a conchis Geoană.
Anterior Ion Iliescu a subliniat în repetate rânduri că o eventuală prezenţă a acesteia pe listele PSD se va lăsa cu repercursiuni, lăsând să se înţeleagă că se gândeşte la o eventuală demisie sau retragere a sprijinului.
De altel, preşedintele de onoare al PSD arăta, într-o postare de joi pe blogul său, că ?au stârnit comentarii reticenţele mele faţă de încercările unor persoane din conducerea PSD de apropiere şi atragere a lui Cosmin Guşă şi a Laviniei Şandru. Nu am înţeles argumentele. De ce sunt aşa de importante aceste personaje care nu au reuşit nimic în plan politic şi au avut de-alungul timpului poziţii ostile faţă de PSD ?
De aceea m-am opus şi mă voi opune unor asemenea tentative care nu sunt deloc încurajatoare, ba chiar jignitoare pentru militanţii PSD?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close