Antena 3 CNN Politică Geoană: Decizia de a mă retrage din CSAT nu are nicio legătură cu hotărârea CC

Geoană: Decizia de a mă retrage din CSAT nu are nicio legătură cu hotărârea CC

Geoană: Decizia de a mă retrage din CSAT nu are nicio legătură cu hotărârea CC
Sursa foto: mircea geoana
08 Iul 2009   •   08:07

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat marţi că nu abandonează ideea cooptării preşedintelui Senatului în CSAT, în funcţia de vicepreşedinte, şi că decizia sa de a se retrage din "CSAT-ul condus de Traian Băsescu" nu a avut nicio legătură cu hotărârea de marţi a Curţii Constituţionale.

"Orice decizie a CC trebuie respectată şi acest lucru este obligatoriu pentru noi toţi. Motivele mele de a părăsi CSAT condus de Traian Băsescu sunt cele menţionate la momentul potrivit. Nu are nicio legătură cu decizia de astăzi. Sunt absolut hotărât să dăm CSAT, începând de anul viitor, rolul pe care trebuie să-l aibă în arhitectura puterii de stat din România?, a declarat Geoană.

El a susţinut că nu este genul de om care să ia "decizii pe anticipaţii mai mult sau mai puţin educate sau informate".

"De aceea, din punctual meu de vedere, cred că idea în sine, de a coopta într-o formă sau în alta, conducerea Senatului în decizii mari de politică externă este o idee care este bună în continuare. Eu nu abandonez", a mai spus Geoană.

Preşedintele Senatului a mai susţinut că trebuie analizate decizia şi la motivaţia CC, pentru a putea corecta eventualele inadvertenţe.

Întrebat dacă decizia de numire a preşedintelui Senatului în funcţia de vicepreşedinte al CSAT nu ar fi trebuit să se facă prin lege organică, Geoană a spus că este "posibil", dar că nu vrea să "bănuiască pe nimeni de rea-credinţă".

Curtea Constituţională a decis, marţi, că OUG 224 prin care preşedintele Senatului Mircea Geoană a devenit vicepreşedintele Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) este neconstituţională


Cele mai grave efecte ale crizei în domeniul politic şi social urmează să se producă
Efectele cele mai grave ale crizei economice în domeniul social şi politic abia "urmează să se producă", a avertizat marţi directorul general al Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), Pascal Lamy.

"Efectele cele mai grave ale crizei în domeniul social abia urmează să se producă, ceea ce însemnă că cele mai grave efecte în domeniul politic urmează să aibă loc", a declarat Lamy în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva.

Repercusiunile crizei vor reprezenta de asemenea un test de rezistenţă pentru OMC, în situaţia în care instituţia va fi capabilă să limiteze protecţionismul, a adăugat el.
Antena3.ro

×
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close