Antena 3 CNN Politică Geoană despre majorarea salariilor profesorilor: Nu a fost o greşeală, ci un gest natural

Geoană despre majorarea salariilor profesorilor: Nu a fost o greşeală, ci un gest natural

Geoană despre majorarea salariilor profesorilor: Nu a fost o greşeală, ci un gest natural
Sursa foto: Mircea Geoanã
05 Mai 2009   •   15:08

A spune că decizia de majorare a salariilor profesorilor a fost o greşeală ar fi eaxagerat a recţionat marţi, liderul PSD Mircea Geoană la criticile lansate de preşedintele de onoare social-democrat la adresa iniţiatorilor acestei măsuri, dar şi la gestul preşedintelui Traian Băsescu de asumare a erorii promulgării acestei legi.
Geoană a explicat că majorarea salariilor profesorilor, impusă de PSD şi PDL la sfârşitul sesiunii parlamentare trecute, a fost o intenţie normală, pentru a se putea acorda învăţământului locul cuvenit în strategia de dezvoltare a României.
Liderul PSD a respins implicaţiile de natură electorală a a votării acestei legi, arătând că respectivul proiect a fost susţinut prin vot de aproape toate partidele, inclusiv de parlamentari ai PNL.
"A fost un gest natural. Că nu sunt bani acum, este una, însă a spune că a fost o greşeală este exagerat. Pe de altă parte, nu cred că preşedintele României poate vorbi în numele întregii clase politice, poate eventual vorbi în numele partidului pe care îl reprezintă", a mai afirmat preşedintele PSD.
Geoană a recunoscut că, în prezent, s-au schimbat condiţiile faţă de cele de la momentul deciziei de majorare a salariilor şi că se impune "o discuţie sinceră şi onestă" cu sindicatele din educaţie pentru stabilirea unui calendar de eşalonare a respectivei majorări.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană
Parteneri
Cerul României, colorat de un fenomen rar. Imagini cu aurora boreală
x close