Antena 3 CNN Politică Geoană, după sesizarea ANI: Un efort concentrat şi coordonat de la vârful statului (VIDEO)

Geoană, după sesizarea ANI: Un efort concentrat şi coordonat de la vârful statului (VIDEO)

Geoană, după sesizarea ANI: Un efort concentrat şi coordonat de la vârful statului (VIDEO)
29 Ian 2010   •   18:47

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, susţine că ancheta declanşată de ANI este derulată "în mod tendenţios şi denaturat" sub o comandă politică. Liderul social-democrat a susţinut, vineri seară, o declaraţie de presă, în care a oferit câteva precizări referitoare la acuzaţiile care îi sunt aduse.

"Nici măcar inspectorul de caz nu era la curent cu anunţul de azi. Sunt în corespondenţă oficială cu această agenţie de ceva timp", a ţinut să precizeze Mircea Geoană încă de la începutul declaraţiei, adăugând că va pune la dispoziţia opiniei publice documente care atestă acest lucru.

Printre acuzaţiile care îi sunt aduse liderului PSD se numără tranzacţionarea unui teren aflat pe strada Nateş. Mircea Geoană susţine că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost sesizată, în 2006, referitor la acest subiect şi nu s-a considerat necesară declanşarea unei anchete.

"Este, din punct de vedere juridic, un non-subiect. Este vorba despre o chichiţă procedurală, pe care într-o o supă reîncălzită din motive politice, cei de la ANI încearcă s-o aducă în atenţia opiniei publice", a declarat Mircea Geoană.




Preşedintele social-democraţilor a prezentat şi antecontractul încheiat pentru un apartament, despre care ANI susţine, printre altele, că nu ar fi fost datat. Mircea Geoană susţine că data există - 21.11.2005 - şi că acesta urma să devină un cotract de vânzare-cumpărare.

"Mi se face un proces de intenţie cu privire la data la care aş fi încheiat eventual un astfel de material. (...) În antecontract, constructorul se obligă să realizeze un apartament care nu există. Pe care nu l-am cumpărat, pentru că nu există şi nu este în posesia mea, pentru că nu există. (...) Un antecontract nu trebuie pus într-o declaraţie de avere", susţine Mircea Geoană.

Liderul PSD a vorbit şi despre dividendele reproşul adus cu privire la nedeclarearea unor dividende de la o firmă de decoraţiuni interioare în care a activat soţia sa. Mircea Geoană susţine că dividendele au fost trecute în declaraţia de avere din 2008, adică după ce acestea au fost obţinute.

"Ni se reproşează că nu au apărut în declaraţia de avere din 2007", mai spune Geoană.

Mircea Geoană a mai declarat că ceea ce se întâmplă în ultima perioadă reprezintă "un efort concentrat şi coordonat de la vârful statuluui român" şi că PSD nu se va lăsa intimidat.

Agenţia Naţională de Integritate l-a reclamat, vineri, la Parchetul instanţei supreme pe liderul PSD, Mircea Geoană, pentru fals în declaraţii în legătură cu achiziţionarea unui apartament şi a două locuri de parcare în valoare 733.000 de euro. ANI a sesizat deja Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru cercetări în acest caz.

Agenţia Naţională de Integritate s-a sesizat din oficiu în urma publicării mai multor articole de presă care semnalau posibila nerespectare de către Mircea Geoană, în calitate de senator, a dispoziţiilor legale referitoare la completarea şi depunerea declaraţiilor de avere.

Potrivit ANI, s-a constatat faptul că deşi avea obligaţia legală, senatorul Mircea Dan Geoană nu a menţionat sau a menţionat eronat în declaraţiile de avere completate şi depuse în 2006 şi 2008, veniturile, "bunurile proprii, comune şi cele deţinute în indiviziune" deţinute sau realizate împreună cu familia sa.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană ancheta ANI
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close