Antena 3 CNN Politică Geoană: Este greşită penalizarea celor cu salarii mici. "Altfel intrăm în criză"

Geoană: Este greşită penalizarea celor cu salarii mici. "Altfel intrăm în criză"

Geoană: Este greşită penalizarea celor cu salarii mici. "Altfel intrăm în criză"
29 Oct 2008   •   22:57

În privinţa majorării salariilor profesorilor ?nu este vorba nici de responsabilitate, cum a spus Tăriceanu, şi nici de onestitate, cum a declarat Băsescu, ci de bun simţ politic, social şi economic?, a declarat preşedintele PSD, Mircea Geoană, la emisiunea Sinteza Zilei de miercuri. Acuzat de faptul că încearcă să câştige capital electoral prin iniţierea acestei legi, Geoană a replicat subliniind faptul că ?legea înaintată de PSD a intrat în Parlament în 2007, departe de campania electorală?. Liderul PSD este de părere că ?angajaţii cu salarii mici din România cu salarii mici trebuie să primească salarii mai mari pentru că asta întăreşte economia nu o slabeşte?.
Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, în urmă cu o zi că "aceste tipuri de legi vor duce la diminuarea ratingului de ţară. Când Băsescu a promulgat legea salariilor profesorilor, leul a căzut, iar Bursa de la Bucureşti s-a închis".
Mircea Geoană este însă de părere că ?tot acest triumfalism al lui Tăriceanu este politica alianţei Stolojan, Boc, Videanu, Tăriceanu, care timp de 4 ani au nesocotit sfaturile lui Mugur Isărescu?. ?Tăriceanu este pur şi simplu acelaşi premier care se lăuda în urmă cu puţin timp că prindem Italia din urma, ori eu cred că economia românească este vulnerabila dar cred că este greşită penalizarea celor cu salarii mici pentru că altfel intrăm în criză?, susţine Mircea Geoană.
Liderul PSD a mai spus în cadrul emisiunii Sinteza Zilei că salariile mici trebuie să crească în România, iar ?educaţia şi sănătatea sunt domenii care primează în societatea românească?.
Guvernul a anunţat, marţi, prin Ordonanţă de Urgenţă, că termenul de aplicare a legii privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor va fi amânat până la 1 aprilie 2009. După această decizie a Executivului, Partidul Democrat-Liberal a anunţat că va depune la Senat şi Cameră o moţiune de cenzură împotriva Guvernului.
Liderul formaţiunii politice, Emil Boc, a cerut Birourilor Permanente ale celor două Camere să dezbată în regim de urgenţă Ordonanţa Guvernului prin care aplicarea legii de majorare a salariilor în domeniul Educaţiei a fost amânată.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close