Antena 3 CNN Politică Geoană: Este mai uşor pentru PSD să creeze o majoritate cu PNL (VIDEO)

Geoană: Este mai uşor pentru PSD să creeze o majoritate cu PNL (VIDEO)

Geoană: Este mai uşor pentru PSD să creeze o majoritate cu PNL (VIDEO)
23 Noi 2009   •   21:14

După încheierea primului tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale şi anunţarea rezultatelor, primii doi candidaţi rămaşi în cursa pentru Cotroceni, dar şi cel de-al treilea clasat, au ieşit, pe rând, cu declaraţii referitoare la posibile alianţe.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a anunţat, încă de luni dimineaţă, că exclude orice colaborare sau susţinere cu Traian Băsescu, precizând totodată că o eventuală susţinere a candidatului PSD, Mircea Geoană, în turul doi va avea în vedere convenirea asupra unui proiect de formare a unui guvern pe criterii de competenţă având ca bază proiectul Iohannis.

Invitat în ediţia de luni a emisiunii "Ştirea Zilei", liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat că este mai uşor pentru PSD să creeze o majoritate cu PNL, mai ales că există o formă de "social-liberalism" care funcţionează şi în alte ţări.

Întrebat de ce nu a răspuns atacurilor electorale ale lui Crin Antonescu din timpul campaniei, Mircea Geoană a declarat că a preferat să se gândească la momentul de după al doilea tur de scrutin, referindu-se la formarea guvernului şi necesitatea constituirii unei majorităţi.

"M-am gândit la 6 decembrie seara, după ce se numără voturile, când va trebui să dăm ţării un guvern. Am promis că voi avea un guvern instalat până de Crăciun şi, în absenţa unei majorităţi parlamentare, acest lucru este imposibil", a declarat Mircea Geoană.


MIRCEA GEOANĂ, DESPRE O POSIBILĂ ALIANŢĂ CU PNL


Referitor la această posibilă alianţă, Mircea Geoană susţine că ar reprezenta un plus, inclusiv pentru cei care nu îl vor vota.

"Este un aer proaspăt. Este un lucru bun. Eu salut această chestie şi sunt absolut dispus să putem avea un parteneriat care să depăşească guvernarea, pentru că o stare de spirit bună în societate (...) reprezintă, cred eu, un plus pentru toţi, inclusiv pentru cei care nu ne votează, sau nu mă votează în turul doi", a spus Mircea Geoană.

"Crin Antonescu va avea un viitor politic frumos"

Cât priveşte rezultatul primului tur de scrutin, liderul PSD susţine că au existat doi câştigători.

"Primul este cetăţeanul român, care a decis să vină la vot în proporţie mai mare de 50%. Salut această prezenţă (...) Al doilea câştigător este Crin Antonescu. Este Crin Antonescu fără îndoială. Pentru că a făcut un scor bun, a reuşit să-şi facă o campanie care uneori poate a avut accente critice la adresa mea. Nu mi-au plăcut, trebuie s-o spun drept", a declarat Mircea Geoană.

"Dintr-un om politic care este în viaţa politică de aproape 20 de ani, dar care este doar de câteva luni la vârf (...) aş spune că ţara a câştigat un politician important. Sunt convins că va avea un viitor politic frumos", a mai adăugat liderul PSD.

Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană Stirea Zilei
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close