x close

Geoană: Guvernul Boc trebuie să plece cât mai repede posibil. E nevoie de un cabinet de tehnocraţi

de A.M.P    |    25 Ian 2012   •   16:29
Geoană: Guvernul Boc trebuie să plece cât mai repede posibil. E nevoie de un cabinet de tehnocraţi 482 Foto: Agerpres

Mircea Geoană, fost lider PSD, i-a solicitat, miercuri, preşedintelui Traian Băsescu să-l demită de urgenţă pe premierul Emil Boc, el făcând, totodată, un apel la un consens general în jurul unui premier tehnocrat şi îndemnând PDL şi USL să renunţe la ambiţii politice.

"Solicit preşedintelui Traian Basescu să-l demită de urgenţă pe Emil Boc. Nu mai putem continua cu un premier care propune în mod constant legi neconstituţionale. De asemenea, fac apel la factorul politic existent în acest moment să susţină un cabinet de tehnocraţi. Avem nevoie de un consens general în jurul unui premier tehnocrat şi îndemn PDL, dar şi USL, să pună deoparte ambiţiile politice şi să conlucreze în interesul românilor", precizează Geoană, într-un comunicat remis Mediafax.

Geoană menţionează că decizia Curţii Constituţionale cu privire la comasarea alegerilor nu va oferi "supapa" de detensionare la care se aşteaptă reprezentanţii puterii.

"Decizia de astăzi a Curţii Constituţionale arată fără orice fel de echivoc ca Guvernul Boc trebuie să plece cât mai repede posibil şi să fie înlocuit de un alt Cabinet, alcătuit din tehnocraţi şi profesionişti, care să organizeze alegerile din acest an", mai spune Mircea Geoană.

Comasarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale cu cele parlamentare este neconstituţională, a decis, miercuri, Curtea Constituţională, admiţând astfel sesizarea USL.
Citeşte mai multe despre:

Mircea Geoana Geoana Traian Basescu
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati