Antena 3 CNN Politică Geoană: Îmi lansez partidul în scurt timp. Nu vom fi un al doilea UNPR

Geoană: Îmi lansez partidul în scurt timp. Nu vom fi un al doilea UNPR

Geoană: Îmi lansez partidul în scurt timp. Nu vom fi un al doilea UNPR
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Dec 2011   •   11:28
Fostul preşedinte al Senatului, Mircea Geoană, a declarat duminică la o emisiune televizată că va lansa „în cel mai scurt timp” un nou partid, care „sub nicio formă nu va fi un al doilea UNPR”.

"Ca dovadă că nu îl lansez şi nu este complet desenat este că nu aveam în plan să fac aşa ceva. Deci, nu aveam undeva în frigider, în microunde, în sertar sau într-un raft un proiect de partid politic. Ar fi fost şi ilogic, pentru că, dacă vrei să faci un partid, îţi ia ceva timp. Am fost pus în faţa unei situaţii şi, cred, în faţa unei oportunităţi de a construi ceva. Eu am spus, la finalul acelui faimos Comitet Executiv, „Adio tovarăşi!” acelor care consider că nu mai au nimic comun cu mine, dacă au avut vreodată, dar am spus şi „pe curând prieteni!”, pentru că sunt convins că ne vom reîntâlni cu foarte mulţi dintre colegii de bună calitate - partea sănătoasă a PSD, de la liberali, partea sănătoasă de la alte partide, partea sănătoasă de la alte partide care nu sunt parlamentare şi care în acest moment simt nevoia de a se aduna sub un alt stindard", a detaliat senatorul independent.

De altfel, fostul social-democrat a apreciat că momentul ales pentru excluderea sa din PSD este „extrem de prost” dar şi că următoarele luni vor fi diferite pentru actualii lideri USL.

Mai exact, Geoană a vorbit despre faptul că actualii lideri ai USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, nu vor mai fi în funcţiile de preşedinţi ai PSD şi PNL dar nici Emil Boc nu va mai premier.

„Sub nicio formă, să presupunem că vom avea suficient de mult succes, suficient de mulţi parlamentari, vorbesc de actualul Parlament, nu de viitorul Parlament, suficient de multă simpatie din partea opiniei publice, sub nicio formă nu vom fi un al doilea UNPR”, a comentat Geoană.



×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close