Antena 3 CNN Politică Geoană: Implicarea ONG-urilor în CA ale SRR şi SRTv, formă mascată de cotropire politică prin interpuşi

Geoană: Implicarea ONG-urilor în CA ale SRR şi SRTv, formă mascată de cotropire politică prin interpuşi

Geoană: Implicarea ONG-urilor în CA ale SRR şi SRTv, formă mascată de cotropire politică prin interpuşi
Sursa foto: Mircea Geoanã
07 Mai 2010   •   17:17

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană nu crede că nominalizarea membrilor în CA ale SRR şi SRTV poate să asigure independenţa politică a presei de stat. Geoană a sugerat că intervenţia societăţii civile în aceste numiri nu constituie decât o altă formă, mascată, de "cotropire politică prin interpuşi", respectiv prin independenţi "mânjiţi" din punct de vedere politic.
"Să nu ne facem iluzia că aşa-zise persoane independente din aşa-zise ONG-uri independente reprezintă altceva decât o formă mascată de cotropire politică prin interpuşi şi am văzut suficient de multe ONG-uri sau oameni aşa-zişi independenţi care erau vopsiţi sau mânjiţi politic şi acest lucru trebuie să fie exclus printr-o lege (a SRR şi SRTV - n.r.)", a declarat Geoană, la o dezbatere organizată pe tema noii legi a SRR şi SRTV care a avut loc la Senat.
Preşedintele Senatului a apreciat că proiectul trebuie să asigure o independenţă reală şi nu mimată a celor două instituţii care să nu permită abuzul de putere al unei majorităţi şi să protejeze de orice ingerinţă a factorului politic.
El a acuzat faptul că sub masca unui vot în plenul Parlamentului împotriva raportului de activitate al SRTV se manifestă voinţa unei puteri politice de a-şi impune oamenii.
"Suntem dispuşi să găsim o soluţie care să protejeze SRR şi SRTV de tropăitul ingerinţei politice", a mai declarat Mircea Geoană.
Directorul SRTV, Alexandru Sassu a amintit la rândul său, că există o discuţie mai veche în ceea ce priveşte depolitizarea celor două consilii de administraţie, dar a recunoscut că a existat o dorinţă mare a tuturor celor care au fost la putere de a conduce televiziunea şi radioul publice.
În schimb, implicarea ONG-urilor în propunerea membrilor CA este "jignitoare", susţine Sassu, avertizând că, de fapt, cel care numeşte într-o funcţie sau alta, direct sau indirect, este tot factorul politic. Sassu a susţinut că ONG-urile sunt, astfel, transformate într-un paravan în spatele căruia se va ascunde clasa politică, mai ales că, atât timp cât Parlamentul are posibilitatea, atunci când se schimbă puterea, să demită cele două consilii de administraţie, acestea nu vor fi niciodată independente.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close