Antena 3 CNN Politică Geoană: moţiunea de cenzură va fi depusă la termen

Geoană: moţiunea de cenzură va fi depusă la termen

Geoană: moţiunea de cenzură va fi depusă la termen
04 Sep 2007   •   15:17

PSD nu renunţă la moţiunea de cenzură împotriva guvernului Tăriceanu. Mai bine de trei ore au discutat marţi grupurile parlamentare ale PSD şi conducerea partidului depre moţiunea de cenzură la adresa aguvernului Tăriceanu. Preşedintele Mircea Geoană a precizat, la final, că moţiunea va fi depusă, urmând ca textul să fie terminat săptămâna aceasta.

Mircea Geoană a declarat însă că formaţiunea pe care o conduce va iniţia şi discuţii cu celelalte partide parlamentare. Scopul declarat a fost găsirea susţinerii de care PSD are nevoie pentru ca moţiunea să aibă succes. Dar social-democraţii se gândesc chiar mai departe: la guvernare.

Există însă posibilitatea ca moţiunea, deşi depusă, să nu fie dezbătută în plenul parlamentului, a atras atenţia preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu.

Dezbaterile de la reuniunea social-democraţi au fost intense. Unii dintre liderii partidului, în frunte cu preşedintele de onoare Ion Iliescu, au susţinut că depunerea unei moţiuni de cenzură, la acest moment, nu este oportună. Fostul secretar general al PSD, Miron Mitrea, şi vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea, au criticat şi ei decizia conducerii partidului de a depune o moţiune de cenzură. Termenul anunţat de conducerea PSD pentru depunerea moţiunii este 10 septembrie.

Antena 3

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close