Antena 3 CNN Politică Geoană: Moţiunea privind stoparea reducerii pensiilor, cele mai mari şanse de reuşită

Geoană: Moţiunea privind stoparea reducerii pensiilor, cele mai mari şanse de reuşită

Geoană: Moţiunea privind stoparea reducerii pensiilor, cele mai mari şanse de reuşită
Sursa foto: Mircea Geoanã
03 Iun 2010   •   15:19

Social-democraţii mizează în special pe moţiunea de cenzură privind reducerea salariilor şi pensiilor pentru atragerea de voturi din partea parlamentarilor Puterii. Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, joi, că respectiva moţiuna de cenzură are cele mai mari şanse de succes. El a miniminalizat efectul impunerii parlamentarilor PDL a unei eventuale abţineri de la vot, arătând că nu există un mecanism eficient pentru controlarea votului acestora.
"Moţiunea de cenzură care va avea ca obiectiv stoparea reducerii pensiilor are cele mai mari şanse de succes. Şi cealaltă are şanse să treacă, dar dacă, privind subiectul reducerii de costuri în administraţia publică, opiniile sunt ceva mai împărţite în populaţie, nu cred că există cineva în România, inclusiv parlamentari, care să nu considere că gestul faţă de pensionari este complet nedrept şi trebuie stopat. Ideea (de a înainta două moţiuni - n.r.) este bună şi va trebui să stabilim care va fi programată prima pentru dezbatere", a declarat Mircea Geoană.
În ceea ce priveşte posibilitatea ca moţiunile să fie sprijinite de parlamentari ai majorităţii parlamentare care să voteze moţiunea, Geoană a apreciat că "există o undă de şoc în arcul majoritar" în acest moment.
"Sunt, totuşi, oameni realişti, politicieni şi simt de la publicul pe care îl întâlnesc când se duc acasă, în colegiile pe care le reprezintă, o pornire fără precedent la adresa actualei puteri. Cred că, în acest moment, există dubii în mintea multor parlamentari din arcul puterii şi, de aceea, cred că în special moţiunea pe pensii ar putea să aducă surprize, să conducă la un efect pe care toţi românii îl aşteaptă în acest moment: căderea Guvernului", a explicat preşedintele Senatului.
El a luat peste picior şi intenţia liderilor democrat-liberali de a impune propriilor parlamentari să se abţină de la votul pe moţiunile de cenzură social-democrate, el afirmând că se aşteaptă la "tertipuri" pentru a nu le da şansa să voteze.
"Le este frică. Îmi este extrem de greu să văd cum ar putea să impună o astfel de decizie. Este un vot extrem de important şi de care depinde în mare măsură viitorul politic al acestor parlamentari. Imi e greu să văd că cineva poate să meargă înapoi în colegiu, la următoarele alegeri şi să spună: daţi-mi votul, pentru că sunt cel care v-am tăiat salariile şi pensiile şi alocaţiile pentru copii. Este vorba de supravieţuire şi oamenii mai degrabă preferă supravieţuirea decât sinuciderea colectivă", a conchis Mircea Geoană.



Antena3.ro

×
Parteneri
Accident cu șapte victime, pe Podul Basarab din București
x close