Antena 3 CNN Politică Geoană nu demisionează: "Nu există incompatibilitate între preşedinţia Senatului şi statutul de candidat"

Geoană nu demisionează: "Nu există incompatibilitate între preşedinţia Senatului şi statutul de candidat"

Geoană nu demisionează: "Nu există incompatibilitate între preşedinţia Senatului şi statutul de candidat"
Sursa foto: Mircea Geoanã
01 Sep 2009   •   17:22

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, nu va demisiona din funcţie, după modelul liderului PNL Crin Antonescu, deoarece nu există nicio incompatibilitate între funcţia sa şi statutul de candidat PSD la alegerile prezidenţiale. Liderul social-democrat a respins marţi prin intermediul unui comunicat posibilitatea demisiei sale din fruntea Senatului, după ce cu puţin timp în urmă califica drept ?politicinisme? cererile PDL şi IPP de a renunţa la cea de-a doua funcţie în stat pe perioada campaniei electorale.
"Întrucât nu folosesc fonduri publice în acţiunile de campanie şi întrucât sunt prezent la lucrările Senatului, nu există nicio incompatibilitate între funcţia pe care o deţin şi statutul de candidat PSD la alegerile prezidenţiale", a declarat Mircea Geoană.
Preşedintele mai susţine că în nicio ţară democratică nu este considerată ca incompatibilitate această dublă postură în care se află orice om politic ales sau numit într-o funcţie.
"Singura preocupare pe care o am în acest moment este ca România să iasă din criză prin crearea de locuri de muncă şi prin repornirea economiei. Identificarea celor mai bune soluţii în această direcţie este numitorul comun al activităţii pe care o depun atât în funcţia de preşedinte al Senatului, cât şi în rolul de candidat PSD în alegerile prezidenţiale", se mai arată în comunicatul semnat de preşedintele Senatului.
IPP i-a cerut marţi lui Mircea Geoană să solicite, în perioada oficială a campaniei pentru prezidenţiale, concediu fără plată, dacă nu chiar să demisioneze din poziţia de preşedinte al instituţiei. PDL a supralicitat în aceeaşi zi arătând că aşteaptă de la candidatul PSD la prezidenţiale să dea dovadă de responsabilitate şi să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al Senatului, pentru a nu folosi resursele publice în campania electorală pentru Preşedinţie.
Antean3.ro

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close