Antena 3 CNN Politică Geoană: Presiunea străzii ar putea conduce la formule nemaiîntâlnite. Johannis premier, "soluţie încă valabilă"

Geoană: Presiunea străzii ar putea conduce la formule nemaiîntâlnite. Johannis premier, "soluţie încă valabilă"

Geoană: Presiunea străzii ar putea conduce la formule nemaiîntâlnite. Johannis premier, "soluţie încă valabilă"
Sursa foto: Mircea Geoanã
10 Mai 2010   •   11:50

"Presiunea străzii" ar putea conduce la "formule nemaiîntâlnite în ultimii 20 de ani" a declarat luni, preşedintele Senatului, social-democratul Mircea Geoană referindu-se la politica de măsuri a actualului Guvern. Fostul lider PSD nu crede în varianta anticipatelor, nici a creării unui Consiliu Naţional, aşa cum propune preşedintele Traian Băsescu sau a instalării unui guvern de tehnocraţi. Potrivit lui Geoană, Klaus Johannis este încă un nume potrivit, ?o soluţie încă valabilă? pentru postul de premier.

"Un guvern tehnocrat nu este capabil să ducă la bun sfârşit programul de măsuri de ajustare, spre deosebire de un guvern cu un sprijin cât mai larg în Parlament, un guvern cu o susţinere politică de guvernare. În acest moment, anticipatele nu sunt o variantă din punct de vedere practic. Dacă acest Guvern va continua în forma actuală, presiunea străzii ar putea conduce la formule nemaiîntâlnite în ultimii 20 de ani", a afirmat Mircea Geoană.

În opinia social-democratului, ?dacă nu vom găsi o formulă politică, un alt răspuns la problemele economice, riscul ca România să alerge în spatele crizei economice va fi foarte mare?.

"E clar că mergem în fundătură cu actuala putere. Avem nevoie de un premier care să nu fie umila slugă a preşedintelui României", a susţinut Geoană, adăugând că atât PSD, PNL, cât şi PDL dispun în propriile rânduri de oameni capabili să fie premieri, mai buni decât actualul prim-ministru Emil Boc.

?Dacă moţiunea de cenzură ar trece atunci înseamna că s-a spart arcul majoritar. Atunci e clar momentul de reconfigurare a politicii româneşti. Nu e decizia mea dacă intrăm sau nu la guvernare. Depinde foarte mult de persoana unui alt prim-ministru, garanţia unui prim-ministru care să facă treabă, cineva care să fie independent de actualele partide. Sunt convins că şi PSD şi PNL şi PDL au oameni mai buni decât Emil Boc. Nu e problema mea să propun miniştri sau premieri, ci a preşedintelui. Când am avut posibilitatea l-am avansat pe Johannis, o soluţie încă valabilă? a mai spus Geoană.

În ceea ce priveşte formula propusă, duminică, de preşedintele Traian Băsescu, de a formare a unui Consiliu Naţional care să reunească reprezentanţi ai sindicatelor şi ai partidelor politice,Geoană susţine că, "atâta timp cât modelul rămâne acelaşi, formula nu are cum să reuşească".

"Am notat cu un interes sceptic anunţul făcut de Băsescu cu privire la Consiliul Naţional. Formula nu are cum să reuşească atâta timp cât modelul rămâne acelaşi. Riscul e ca România să intre într-o spirală foarte dificilă. Formulele disperate propuse acum nu reprezintă o soluţie de lungă durată pentru problemele României", a adăugat Geoană.

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close