Antena 3 CNN Politică Geoană: problema românilor din Italia este tratată într-un mod politicianist

Geoană: problema românilor din Italia este tratată într-un mod politicianist

Geoană: problema românilor din Italia este tratată într-un mod politicianist
05 Noi 2007   •   12:09

Imigranţii români din Italia sunt subiect şi pentru liderii partidelor politice din ţară. Social-democratul Mircea Geoană spune că şeful statului şi premierul au intervenit abia după şase zile în soluţionarea conflictului. Pe de altă parte, democraţii îi îndeamnă pe politicienii români, dar şi pe cei italieni să păstreze un anumit echilibru în declaraţii. Mircea Geoană consideră că declaraţiile făcute duminică de şeful statului şi de primul ministru aduc mai curând a declaraţii politicianiste, decât a o rezolvare coerentă a problemei. Liderul PSD propune înfiinţarea unui minister care să se ocupe exclusiv de problemele românilor care muncesc în străinătate.

Reacţia democraţilor
De cealaltă parte, liderul PD este de părere că ?cetăţenii români trebuie să simtă protecţia statului român. Respectarea legii trebuie să îi unească pe români şi pe italieni?. Românii au să se simtă liberi pe teritoriul Uniunii Europene şi nu trebuie să sufere de pe urma infracţionalităţii altora, a declarat Emil Boc, adăugând că rezolvarea problemei rromilor nu este doar în sarcina României.

Democraţii au catalogat reacţia Guvernului la tensiunile care au avut loc în Italia drept o "bâlbâială" şi au solicitat păstrarea echilibrului între autorităţile româneşti şi cele italiene.

În ceea ce priveşte ipoteza adoptării unui proiect de lege prin care să se interzică persoanelor care au fost condamnate pentru fapte penale grave să părăsească România, liderul PD a afirmat că nu se poate pronunţa până când nu vede conţinutul acestuia.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close