Antena 3 CNN Politică Geoană: PSD nu va vota bugetul pe 2008 în forma actuală

Geoană: PSD nu va vota bugetul pe 2008 în forma actuală

Geoană: PSD nu va vota bugetul pe 2008 în forma actuală
10 Oct 2007   •   13:01

Conducerea PSD s-a reunit miercuri într-o nouă şedinţă, pentru a discuta pe marginea proiectului de buget pe 2008. ?Acest buget este unul care se bazează pe o estimare nerealistă, nefondată?, a acuzat preşedintele PSD, la ieşirea de la discuţii. Mai mult, Geoană a declarat că ?Guvernul Tăriceanu este unul care se bazează pe vise?. Toate cifrele indică faptul că anul viitor vom avea o creştere economică mult mai modestă decât cea prognozată de guvern. Ori în acest context, ?este clar că Guvernul nu ştie ce va culege şi, din această perspectivă, ipotezele bugetului sunt compet nerealiste şi îl respingem clar. Este un buget de tranziţie?.

?Decizia noastră este de a introduce amendamente şi dacă ele vor avea succes, atunci există o şansă ca bugetul să treacă. Dacă nu, votul nostru va fi în consecinţă?, a avertizat Mircea Geoană.

În ceea ce priveşte avertismentul venit dinspre Uniunea Europeană cu privire la stadiul reformelor în agricultură, Geoană a declarat că este o premieră când un stat membru primeşte o scrisoare ultimativă din partea UE. ?Există posibilitate activării clauzei de salvagardare?, a subliniat liderul PSD. În acest context, social-democraţii vor face tot posibilul pentru a interveni pe lângă reprezentanţii de la Bruxelles, a continuat el. Geoană nu a ocolit nici faptul că premierul Tăriceanu a solicitat ajutor din partea opoziţiei. Numai cu ajutorul lui Vasile Puşcaş la Bruxelles, ceva se poate mişca, a subliniat preşedintele PSD.

PSD AR PUTEA AJUTA LA EVITAREA CLAUZEI PE AGRICULTURĂ

Antena3.ro

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close