Antena 3 CNN Politică Geoană: PSD nu va vota moţiunea de cenzură. Riscul politic e de neacceptat

Geoană: PSD nu va vota moţiunea de cenzură. Riscul politic e de neacceptat

Geoană: PSD nu va vota moţiunea de cenzură. Riscul politic e de neacceptat
Sursa foto: Mircea Geoanã
16 Sep 2009   •   17:32

Parlamentarii Alianţei PSD-PC nu vor vota moţiunea de cenzură a PNL, a afirmat miercuri preşedintele social-democrat, Mircea Geoană. Liderul PSD Mircea Geoană a sugerat că un asemenea gest ar putea fi regăsit în tabăra PDL pentru a pune în practică un pretins plan al preşedintelui Băsescu de a elimina PSD de la guvernare şi a-l schimba pe Emil Boc din fruntea Guvernului.

"Ar fi nefiresc (ca parlamentarii din PSD - n.r.) să voteze moţiunea de cenzură a PNL. Suntem într-o coaliţie care nu este cea mai mare fericire pentru noi, într-o guvernare care nu este cea mai mare fericire pentru români, dar de aici până la a semna o moţiune a opoziţiei este o distanţă foarte mare. Parlamentarii PSD şi PC nu vor intra într-un joc de-a moţiunea de cenzură. Dacă există un risc, este din altă parte, sper să mă înşel", a declarat Mircea Geoană referindu-se la zvonurile de presă potrivit cărora PSD ar putea susţine moţiunea de cenzură pe care liberalii intenţionează s-o depună joi în Parlament.
Geoană a declarat că pe fondul "unei situaţii economice extrem de grave" o eventuală criză politică ar reprezenta "un gest de maximă iresponsabilitate".
Geoană a susţinut că un asemenea risc ar veni din altă parte decât PSD, eventual din partea colegilor democrat-liberali de guvernare.Liderul PSD a menţionat un presupus planul la preşedintelui Băsescu de a înlătura PSD de la guvernare şi de a-l schimba pe Emil Boc din funcţia de prim-ministru.
"Singura raţiune ca această moţiune de cenzură să fie votată de parlamentari de la PDL este continuarea planului lui Traian Băsescu de a scăpa de PSD de la guvernare şi de Emil Boc de la conducerea guvernului. Deci, dacă planul acesta continuă, dincolo de discursul pacifist de ieri (marţi - n.r.) din Parlament, nu cred că cineva se mai îndoieşte că, pentru planul lui Traian Băsescu de a elimina PSD de la guvernare şi de a scăpa de Emil Boc, acum este momentul în care se va încerca acest lucru", a spus Geoană.
Liderul PSD a afirmat că dacă pentru opoziţia PNL-UDMR ar fi "nefiresc" să nu se exprime după ce Guvernul "şi-a asumat răspunderea de o manieră brutală" pe trei legi " atât de vaste", pentru partidele coaliţiei guvernamentale ar însemna "un risc politic de neacceptat" dacă ar vota moţiunea de cenzură în contextul agravării riscului de ţară, al degradării situaţiei sociale.
"Dacă cineva vrea să se joace cu acest moment să o facă, dar să fim bine înţeleşi că, în acest moment, un guvern care nu merge grozav reprezintă un element de stabilitate minimă pe care trebuie să îl conservăm măcar până la alegerile prezidenţiale", a afirmat Geoană.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close