Antena 3 CNN Politică Geoană: Puterea îmi cere sprijinul pe sub masă

Geoană: Puterea îmi cere sprijinul pe sub masă

Geoană: Puterea îmi cere sprijinul pe sub masă
05 Sep 2007   •   21:46
EXCLUSIV: "Prefer să fiu clar în faţa oamenilor şi să nu fiu asociat cu o putere care îmi cere sprijinul pe sub masă". Afirmaţia îi aparţine preşedintelui PSD, Mircea Geoană. Invitat în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, liderul social-democrat a declarat că partidul pe care îl conduce nu mai acceptă să fie doar "un sprijin de mâna a doua pentru Guvern". Moţiunea împotriva Cabinetului Tăriceanu nu va fi însă "doar berbece demolator în România". "Am venit şi am gândit ce punem în loc: un guvern care să se bucure de o majoritate clară în Parlament", precizează Geoană.

În eventualitatea în care Guvernul Tăriceanu cade, ca urmare a moţiunii PSD, variantele de guvern sunt următoarele: refacerea majorităţii din 2004 (PSD, PC şi UDMR), PSD ca guvern minoritar sau un cabinet de coaliţie. În această din urmă situaţie, PD iese din calcule, a precizat Mircea Geoană. "Varianta de guvernare cu PD nu cred că este nici în calculele noastre, nici în cele ale democraţilor. Vreau să văd în programul de guvernare temele mele social-democrate".

Rugat să spună câte o frază despre câteva personalităţi politice, Geoană a declarat că Ioan Rus este ?un prieten bun?, Adrian Năstase ? ?un fost prim-ministru excepţional, Ion Iliescu - ?cel mai experimentat om politic din România?, iar Victor Ponta - ?o certă speranţă a politicii româneşti?. În ceea ce îl priveşte pe Viorel Hrebenciuc, acesta a fost catalogat de liderul PSD ca ?unul dintre cei mai abili jucători politici din România. În toată lumea există cineva care are şi rolul ăsta ingrat?.

Despre Emil Boc, preşedintele social-democraţilor a spus că este ?viitorul lider de la PD?, Vasile Blaga fiind în concepţia lui Mircea Geoană ?eminenţa cenuşie de la Partidul Democrat?.

?Traian Băsescu este un lider popular, dar care va pieri pe limba lui?, în timp ce ?Călin Popescu Tăriceanu este un premier care a supravieţuit surprinzător de mult?.

?Sorin Oprescu este un politican talentat?.
?Adrian Cioroianu ? poate să crească?
?Marko Bella ? un politician rasat?
?Dan Voiculescu - un politician care nu şi-a spus încă ultimul cuvânt?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close