Antena 3 CNN Politică Geoană: Raportul pe justiţie, un eşec, o bilă neagră. Principalul responsabil este Traian Băsescu

Geoană: Raportul pe justiţie, un eşec, o bilă neagră. Principalul responsabil este Traian Băsescu

Geoană: Raportul pe justiţie, un eşec, o bilă neagră. Principalul responsabil este Traian Băsescu
Sursa foto: Mircea Geoanã
22 Iul 2009   •   16:02

Raportul CE pe justiţie este pe fond un eşec, o bilă neagră pentru România, principalul responsabil al acestei stări de lucruri fiind preşedintele Traian Băsescu care a cerut şi a primit continuitate pe justiţie, dar a contabilizat un proces de reformă limitat şi neconvingător, a afirmat miercuri preşedintele PSD, Mircea Geoană, după publicarea acestui document.
Dacă democrat-liberala Roberta Anastase a încercat să tragă progresele remarcate de CE pe spuza guvernului Boc, liderul social-democrat a aruncat culpa neridicării monitorizării şi a actualei strări de lucruri din justiţie pe seama preşedintelui Traian Băsescu.
?Am sperat cu toţii ca acest raport să fie ultimul din lungul şir de evaluări aplicate României. Din păcate progresele înregistrate nu au fost suficient de convingătoare. Acest raport reprezintă pe fond un eşec. Continuarea monitorizării reprezintă încă o bilă neagră, cum dealtfel ne-am obişnuit în ultimii ani. Avem de-a face cu progrese parţiale limitate, neconvingătoare. Preşedintele Traian Băsescuz a cerut şi a primit continuitate în justiţie în ultimii 5 ani de zile. În zona justiţiei,Daniel Morar, Laura Codruţa Kovesi, Cătălin Predoiu şi Doru Ţuluş constituie toţi nominalizări şi numiri făcute de domnul Băsescu. Principala responsabilitate pentru procesul limitat şi neconvingător de reformă a justiţiei aparţine domnului Băsescu şi regimului pe care-l patronează? a susţinut Geoană, grăbindu-se imediat să ceară factorilor politici să nu politizeze acest subiect.

Liderul PSD a reluat o parte din criticile formulate de Victor Ponta la adresa autorităţilor CE, apreciind că raportul acestei instituţii nu surprinde decât parţial starea reală a justiţiei din România, considerată ?gravă şi îngrijorătoare?.
?Una este realitatea care se vede de la Bruxelles şi alta profunzimea situaţiei din sălile de judecată. Contează poate mai puţin cum se vede România la Bruxelles şi mai mult cum vede cetăţeanul justiţia de la el de acasă. Faptul că sistemul este subfinanţat, că există un blocaj iminent, faptul că justiţia este ineficientă, dovada proceselor din instanţă constituie unele din cele mai grave probleme ale justiţiei româneşti? a conchis Geoană, care a cerut clasei poolitice să contribuie la depăşirea ?statutului actual al României de membru de gradul doi în UE?.

Antena3.ro



×
Subiecte în articol: Mircea Geoană
Parteneri
Accident cu șapte victime, pe Podul Basarab din București
x close