Antena 3 CNN Politică Geoană: USL a greşit nepregătind bine în străinătate acţiunea de suspendare

Geoană: USL a greşit nepregătind bine în străinătate acţiunea de suspendare

Geoană: USL a greşit nepregătind bine în străinătate acţiunea de suspendare
Sursa foto: Foto: INTACT Images
23 Aug 2012   •   17:06

Senatorul independent Mircea Geoană a afirmat, joi, într-un interviu acordat Mediafax, că USL a greşit nepregătind bine în străinătate acţiunea de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, el arătând că acest lucru a reprezentat un "călcâi al lui Ahile" pentru demersul USL.
   
"Dacă aş spune că există un punct care poate fi considerat ca şi călcâiul lui Ahile la această operaţiune -  este foartea slaba pregătire în străinătate şi în exterior - şi în Europa şi în America", a spus Geoană.
   
El a precizat că această slabă pregătire a demersului de suspendare în exterior a fost reproşată USL de către partenerii şi aliaţii săi.
   
"Şi este, într-un fel, şi reproşul pe care aliaţii şi partenerii noştri ni l-au făcut spunând că această pregătire nu a existat practic şi acest lucru a creat un câmp liber pentru contra-propagandă, pentru insinuare, pentru intoxicare din partea taberei care se apăra. Cred că aici a fost elementul de vulnerabilitate care în cele din urmă a costat din punct de vedere al deciziei finale", a spus Geoană.
   
El a arătat că momentul decisiv în eşecul acţiunii de suspendare a fost reprezentat de apariţia din străinătate a dubiilor cu privire la legitimitatea acţiunii USL.
   
"Momentul decisiv a fost momentul în care din străinătate, aproape unanim, a apărut un element de dubiu cu privire la legitimitatea şi modul în care se derulează această operaţie. Cred că acolo a fost punctul slab şi tot ce a urmat ca şi convulsie de-a lungul acestui proces a reflectat de fapt această slăbiciune iniţială a operaţiunii de suspendare", a spus Geoană.
   

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close