Antena 3 CNN Politică Geoană va cere în coaliţie modificarea protocolului pentru a nu mai participa la CSAT

Geoană va cere în coaliţie modificarea protocolului pentru a nu mai participa la CSAT

Geoană va cere în coaliţie modificarea protocolului pentru a nu mai participa la CSAT
Sursa foto: mircea geoana
09 Iun 2009   •   04:54

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat luni că va solicita, în şedinţa coaliţiei de marţi, modificarea protocolului cu PDL astfel încât preşedintele Senatului să nu mai fie şi membru al CSAT şi a spus că situaţia va fi corectată şi din punct de vedere legal, prin OUG sau proiect de lege.

Preşedintele PSD a anunţat că va face, marţi, în cadrul şedinţei de Coaliţie, o solicitare de modificare a protocolului "Parteneriatul pentru România" pentru eliminarea prevederii conform căreia preşedintele Senatului este şi membru al CSAT. "Este şi un gest de protest şi vom corecta din punct de vedere legal situaţia care s-a creat pe baza acestui parteneriat, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, printr-un proiect de Lege, modificarea acestei situaţii se face exact pe calea pe care a fost introdusă acum câteva luni", a spus Geoană. Înterbat dacă modificarea legii se mai justifică dacă ordonanţa în baza căreia preşedintele Senatului devine membru al CSAT va fi declarată neconstituţională de CCR, Geoană a spus că nu conoaşte ce decizie va lua Curtea.

Preşedintele PSD a explicat că memorandumul semnat cu Guvernul iarkian la începutul lunii ianuarie nu stabileşte retragerea trupelor din Irak. "Nu am semnat niciun fel de memorandum pentru retragerea trupelor, a existat un memorandum cu Guvernul irakian, la solicitarea Parlamentului irakian, prin care se prelungeşte şederea noastră până la 31 iulie, în condiţiile de vid de mandat internaţional. Deci nu există un memorandum cu privire la retragerea trupelor, ca dovadă că Ministerul de Externe nu ştia şi a fost luat prin surprindere de decizia unilaterală a domnului Băsescu", a explicat şeful PSD.

De asemenea, legat de concluziile unor şedinţe ale CSAT la care a participat, Geoană a fost întrebat dacă informaţiile de presă potrivit cărora acest for ar fi decis crearea unor departamente speciale la radio şi televiziune, controlate de SRI. "Nu am auzit de aşa ceva, am fost şi eu întrebat de unii colegi, am să verific, dar nu cred că s-a discutat explicit aşa ceva la nivelul acestui for", a spus Geoană.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close