Antena 3 Politică Geoană: Votarea moţiunii va demonstra care partide vor fi parte a construcţiei unei noi majorităţi

Geoană: Votarea moţiunii va demonstra care partide vor fi parte a construcţiei unei noi majorităţi

07 Oct 2009   •   14:31
Geoană: Votarea moţiunii va demonstra care partide vor fi parte a construcţiei unei noi majorităţi
Sursa foto: Mircea Geoanã

PSD va vota, săptămâna viitoare, moţiunea de cenzură a PNL şi UDMR la adresa Guvernului, a anunţat miercuri, liderul social-democrat, Mircea Geoană. În opinia liderului PSD, ghinionul românilor legat de actualul Cabinet ar trebui să se spargă marţea viitoare, pe 13 octombrie, când plenul va vota debarcarea Cabinetului Boc 2. Liderul social-democrat a sugerat că viitorul guvern ar putea fi compus din acele partide politice care vor contribui la debarcarea actualului Executiv.

"Mai sunt câteva zile până când, sper din toată inima, ca acest Guvern ilegitim şi nefuncţional să plece acasă", a spus Geoană.

Geoană a acuzat "clica penală" care conduce în prezent România şi care practică epurarea masivă a structurilor administraţiei româneşti, introducând, în locurile vacantate, "cărăuşii cu bani" pentru campania lui Băsescu şi pe cei care se pregătesc de fraudarea alegerilor.

"Decizia PSD şi a Alianţei PSD+PC este de a susţine moţiunea de cenzură introdusă în Parlament. Săptămâna viitoare, marţi, 13 octombrie, va fi - sperăm cu toţii- ziua în care ghinionul se va sparge şi regimul Băsescu-Boc va primi o lecţie necesară din partea Parlamentului şi limitarea responsabilităţilor şi practicilor abuzive ale acestui regim", a spus Geoană.

El a explicat că nu sunt de acceptat alte câteva săptămâni de "execuţie fără crâcnire a planului absolut criminal al domnului Băsescu", întrucât "s-ar arunca în aer orice brumă de pace socială şi de şanse de relansare economică".

Geoană a preferat să ignore refererile presei la declaraţia preşedintelui PSD Constanţa, Radu Mazăre, potrivit căruia o decizie în acest sens ar trebui luată de Comitetul Executiv Naţional al PSD. "Am comunicat decizia partidului nostru.
Săptămâna viitoare vom avea răspunsuri ceva mai complete cu privire la majoritatea care va exista sau nu în Parlament. Fiecare partid şi parlamentar vor vota în disciplina votului impuse de partidul respestiv, dar şi cu conştiinţa faptului că de modul în care se poziţionează acum faţă de agenda reală va depinde şi modul în care acei parlamentari sau acele partide vor fi parte a unei construcţii de majorităţi în perioada următoare" a conchis Geoană

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană motiune de cenzura

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close