Antena 3 CNN Politică Georgescu: Unii parlamentari PDL, principalii sabotori ai Legii ANI

Georgescu: Unii parlamentari PDL, principalii sabotori ai Legii ANI

Georgescu: Unii parlamentari PDL, principalii sabotori ai Legii ANI
Sursa foto: Horia Georgescu
03 Iun 2010   •   12:12

"Cele mai negative amendamente" la Legea privind Agenţia Naţională de Integritate au venit din partea unor parlamentari PDL, acuză joi, secretarul general al ANI, Horia Georgescu, după ce preşedintele Traian Băsescu a trimis Parlamentului spre reexaminare acest act normativ. Georgescu a sugerat că toţi parlamentarii, indeferent de apartenenţa politică sunt interesaţi de nefuncţionalitatea ANI, deoarece Agenţia ANI are în lucru dosare cu politicieni de la toate partidele, inclusiv PDL.
"Din păcate, cele mai negative amendamente (sic!) au venit din partea unor membri ai PDL. Nu am nici o explicaţie. Este regretabil pentru că, din câte ne aducem aminte, PDL era purtătorul de mesaj anticorupţie, dar iată că acum, în loc să sprijine adoptarea unei legi solide şi puternice, aşa cum doreşte şi preşedintele, au făcut tot posibilul să avem o lege care practic aduce ineficienţă. Nu numai ei, este o răspundere solidară şi cu celelalte partide politice", a declarat Georgescu, la Realitatea FM.

Demnitarul ANI a precizat că instituţia are în lucru dosare cu politicieni de la toate partidele, inclusiv PDL. "Avem multe dosare şi cu domni de la PDL, şi cu domni de la PNL, şi cu domni de la PSD, şi cu domni de la UDMR. Avem dosare formulate prin autosesizări de presă, avem dosare formulate prin sesizări ale unor instituţii sau persoane, pentru oameni din tot spectrul politic. N-aş putea spune că sunt persoane mai mult sau mai puţin importante, cât persoane din mai mult sau mai puţin mediatizate. Asta este singura diferenţă - sunt persoane cu figuri publice proeminente care apar tot timpul pe mass media şi atunci, şi dosarele când se instrumentează au un impact mai mare", a mai spus Georgescu.

Referindu-se la trecerea la secret a unor date din declaraţiile de avere ale demnitarilor şi parlamentarilor, secretarul general al ANI a respins posibilitatea ca proprietăţile acestora să fie călcate de hoţi dacă şi-ar face publice adresele.

"Cred că dacă ne ducem într-un oraş şi întrebăm unde este casa preşedintelui Consiliului Judeţean sau casa primarului, toată lumea ştie. Până acum nu a fost absolut nici un caz de vandalism, de tâlhărie sau de hoţie din cauza acestor declaraţii de avere", a amintit Georgescu.

În opinia sa, amendamentul care prevede trecerea adreselor proprietăţilor numai în declaraţiile confidenţiale nu constituie decât "un tertip, o scuză pentru a putea face din legea ANI un instrument ineficient".
"La fel, şi acel aspect că putem verifica o persoană dar maxim un an după terminarea mandatului, ceea ce aducea un termen de prescripţie în dosare foarte multe care se aflau pe rolul Agenţiei", a mai apreciat Horia Georgescu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu, şefa ANM, anunță ploi însemnate și frig, în mare parte din țară
x close