Antena 3 Politică Fost lider PDL, la DNA. Gheorghe Flutur: Nu ştiu ce s-a întâmplat cu banii despre care se spune că au ajuns la PDL

Fost lider PDL, la DNA. Gheorghe Flutur: Nu ştiu ce s-a întâmplat cu banii despre care se spune că au ajuns la PDL

05 Noi 2015   •   09:30
Fost lider PDL, la DNA. Gheorghe Flutur: Nu ştiu ce s-a întâmplat cu banii despre care se spune că au ajuns la PDL
Sursa foto: Foto: Agerpres
UPDATE 09.30 - Gheorghe Flutur a spus, la ieşire de la DNA, că nu are cunoştinţă despre datele din acest caz, nici de persoanale implicate, nici de bani.
 
Flutur a fost citat ca martor în acest caz şi spune că el nu cunoaşte persoanele implicate în dosar şi nu ştie ce s-a întâmplat cu banii despre care se spune că au ajuns la PDL.
 
"Am fost citat ca martor, m-am prezentat, am răspuns la toate întrebările. Nu cunosc legat de acest caz niciun element, nu am cunoştinţe de aceste informaţii, nu am avut nicio treabă", susţine Gheorghe Flutur.
 
În acest dosar se investighează cum a fost sponsorizat PDL la alegeri.

Elena Udrea este suspectată că ar fi finanţat campania electorală din 2012 a PDL cu bani primiţi de la Bogdan Buzăianu, în schimbul asigurării derulării unui contract al firmei controlate de omul de afaceri cu Hidroelectrica.
 
Udrea a fost pusă, în 30 octombrie, sub control judicar pe cauţiune, stabilită la cinci milioane de lei, în dosarul privind fapte de corupţie legate de vânzarea şi renovarea unei vile din Eforie Sud, dar şi un contract între Hidroelectrica şi o firmă, pentru care fostul ministru ar fi cerut aproximativ cinci milioane de dolari. Camera Deputaţilor a avizat începerea urmăririi penale şi a reţinerii Elenei Udrea în această cauză.
 
Fostul ministru Elena Udrea a contestat decizia de a fi pusă sub control judiciar pentru o cauţiune de cinci milioane de lei, dar instanţa supremă a respins, miercuri, plângerea, pe motiv că este neîntemeiată. 
 
Elena Udrea trebuie să plătească până vineri cauţiunea de cinci milioane de lei, însă fostul ministru spune că nu poate să achite o sumă atât de mare, în condiţiile în care toate bunurile sale sunt sechestrate de DNA. Ea a precizat că se va cere un nou aviz de arestare dacă nu plăteşte cele cinci milioane de lei.
 
Potrivit procurorilor DNA, Elena Udrea ar fi primit mită de la un om de afaceri 3,8 milioane de dolari şi o creanţă de 900.000 de euro pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului bilateral de vanzare - cumparare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA.
 
Elena Udrea susţine că omul de afaceri căruia i s-au cerut cinci milioane de dolari pentru un contract cu Hidroelectrica este Bogdan Buzăianu, iar Ana Maria Topoliceanu este cea care a folosit aceşti bani şi care trebuie să răspundă.
 
Bogdan Buzăianu, proprietarul Energy Holding şi finul fostului ministru al Economiei din perioada guvernului Năstase - Dan Ioan Popescu, este unul dintre "băieţii deştepţi" din energie, expresie lansată de fostul preşedinte Traian Băsescu, care îi definea astfel pe cei care cumpărau energie de la stat la preţuri subevaluate pentru a o revinde cu câştiguri mari. Acordul cu Energy Holding a adus Hidroelectrica cele mai mari pierderi dintre toate contractele cu "băieţii deştepţi" - 1,4 miliarde lei pentru perioada 2006-2012.

______________________________________

Ştirea iniţială

Fostul lider PDL Gheorghe Flutur a ajuns, joi dimineaţă, la DNA şi este audiat de procurori în dosarul în care Elena Udrea este acuzată că a cerut mită 5 milioane de dolari de la Bogdan Buzăianu. 
 
În acelaşi dosar au mai fost audiaţi, tot în calitate de martori, fostul preşedinte al PDL Vasile Blaga, în prezent copreşedinte PNL, deputatul PNL Ioan Oltean, fost vicepreşedinte şi secretar general al PDL, Anca Boagiu, fost prim-vicepreşedinte al PDL, în prezent în aceeaşi funcţie la PNL, şi Adriean Videanu, fost preşedintele al PDL Bucureşti.
    
Aceştia au dat declaraţii în legătură cu acuzaţia adusă Elenei Udrea că ar fi finanţat în campania electorală din 2012 a PDL cu bani primiţi de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu.

×
Subiecte în articol: Gheorghe Flutur Elena Udrea

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close