Antena 3 CNN Politică Grafica şi dimensiunea viitoarelor legitimaţii de aleşi uninominali loveşte în prestigiul senatorilor

Grafica şi dimensiunea viitoarelor legitimaţii de aleşi uninominali loveşte în prestigiul senatorilor

Grafica şi dimensiunea viitoarelor legitimaţii de aleşi uninominali loveşte în prestigiul senatorilor
Sursa foto: Senat
26 Mar 2009   •   16:11

Designul prea încărcat, grafica extrem de neatractivă şi dimensiunea prea mică a legitimaţiilor de senator a stârnit iritarea potenţialilor posesori. Senatorii au folosit timpul din ultima şedinţă a conducerii acestei camere legislative pentru a desfiinţa propunerea Secretariatului general al instituţiei pentru noile legitimaţii rezervate primei generaţii de aleşi uninominali. Cum noile acte semănau prea mult cu cele ale colegilor deputaţi, senatorii au cerut un alt model, ?mai aerisit?care să corespundă mai adecvat prestigiului instituţiei şi să nu fie în pericol de a fi confundat cu un card bancar.
Deoarece senatorul UDMR, Gyorgy Frunda venise în trecut cu o serie de critici la adresa actualelor legitimaţii, Secretariatul General a venit, luni, în faţa senatorilor o variantă asemănătoare cu cea folosită de deputaţi. Conform stenogramei şedinţei Biroului Permanent, aleşii i-au găsit rapid prea multe cusururi pentru a fi demnă de prestigiul şi imaginea lor.
Senatorii, în pielea graficianului
?Grafică neatractivă?, a comentat senatorul PDL Orest Onofrei, ?uşor încărcată? a opinat la rândul său preşedintele Senatului, Mircea Geoană, neconformă cu prestigiului instituţiei, deoarece aduce prea mult cu un card bancar, a conchis social-democratul Ion Vasile. Prea mică,?dimensiunea ar trebui să crească cu cel puţin 20%, tocmai pentru a nu se confunda cu o carte de vizită?a propus liberalul Emilian Frâncu.
?În rest, eu cred că totuşi este o soluţie mult mai europeană decât acea legitimaţie a noastră pe care o avem acum, de tip carnet 48?, a apreciat Frâncu.
?E vorba de prestigiul acestei instituţii. O astfel de legitimaţie cred că rămâne undeva într-o vitrină, eu ştiu. Contează totuşi pentru fiecare dintre noi. E mare lucru să rămână în forma de carnet sau aşa cum se cheamă, legitimaţia aceasta cu dublă parte, o prezentare frumoasă. Este vorba şi de ţinuta instituţiei noastre?, îl contrazice social-democratul Ion Vasile.
Ce e mai bun pentru căratul legitimaţiei de senator? Husa sau diplomatul?
?Dar dacă vreţi să facem una mai mare, propun atunci să fim dotaţi şi cu o husă sau cu un diplomat în care să ne ducem legitimaţia?, dă replica ironic liderul grupului PDL din Senat, Traian Igaş.
Senatorul PDL Anca Boagiu a supralicitat: legitimaţiile ar trebui să fie purtate ?de gât? după practica utilizată la nivelul PE.
?Domnule preşedinte, este foarte bună, este de mult timp la Camera Deputaţilor şi, în perspectivă, sunt anumite idei, inclusiv să iei salariul şi indemnizaţia pe acest card?, a comentat, la rândul său, chestorul Senatului, liberalul Dan Radu Ruşanu.
Pe colegul său de partid, secretarul Cornel Popa îl doare ochiul când vede cât de aglomerate sunt datele pe respectiva legitimaţie. Ar prefera să nu mai apară circumscripţia şi colegiul uninominal de care aparţine. ?Adică este suficient "senator". Eşti senator al Parlamentului României şi cu asta-basta (...) Mi se pare coborât puţin în ridicol, până la urmă, prin aceste amănunte?, şi-a exprimat nemulţumirea senatorul PNL.
Geoană:?Veniţi cu o formă mai aerisită care să răspundă criteriilor de demnitate şi de eficacitate?
Expertiza potenţialilor clienţi fiind finalizată, Ppreşedintele Senatului, Mircea Geoană dă verdictul: grafica ar trebui musai schimbată, iar aparatul de lucru al Senatului să verifice dacă este obligatoriu ca circumscripţia să fie trecută pe legitimaţie, iar grafica ar putea fi schimbată.
?Veniţi cu o formă mai aerisită a acestei chestiuni şi mergem pe un card de acest gen. Deci reveniţi cu o formă pe care s-o putem analiza. Este un pas înainte şi sunt convins că, puţin rearanjată, va putea să răspundă şi criteriilor de demnitate şi de eficacitate?, le-a recomandat Geoană reprezentanţilor Secretariatului general.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: senatori critici card
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close