Antena 3 CNN Politică Graham Watson: Sunt surprins că Băsescu le spune românilor să nu meargă la vot

Graham Watson: Sunt surprins că Băsescu le spune românilor să nu meargă la vot

Graham Watson: Sunt surprins că Băsescu le spune românilor să nu meargă la vot
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    11 Iul 2012   •   22:22

Liderul Partidului Liberal-Democrat din Europa, Graham Watson, s-a arătat surprins de faptul că preşedintele suspendat Traian Băsescu îi îndeamnă pe oameni să nu meargă să voteze la referendum.

"Sunt foarte surprins că Traian Băsescu le spune oamenilor să nu meargă la vot (votul pentru referendumul de demitere a preşedintelui suspendat - n.r.). În orice democraţie, preşedintele ar trebui să-i încurajeze pe oameni să meargă la vot", a declarat Graham Watson, într-o intervenţie pe care a avut-o în ediţia de miercuri seară a emisiunii Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Şeful liberal-democraţilor din PE a mai spus că nu ştie niciun alt stat din UE care să aibă această cerinţă - ca la referendumul de demitere a preşedintelui suspendat să fie prezenţi jumătate plus 1 din numărul votanţilor, pentru ca rezultatul să fie luat în considerare.

"Mi se pare corect ca rezultatul votului, oricâţi români ar veni la vot, acela să fie luat în considerare", a conchis Liderul Partidului Liberal-Democrat din Parlamentul European, Graham Watson.

Astăzi, în primul discurs pe care l-a susţinut Traian Băsescu după suspendare, el a spus că "este convins că românii nu vor participa la acest mod de a face politică şi ceea ce am cerut şi cer celor care mă sprijină e victoria la referendum. Obiectivul meu e să câştig referendum. (...) Acest lucru nu este cinstit, iar românii nu vor participa la acest lucru necinstit. Populaţia va lua măsuri împotriva lor".







×
Subiecte în articol: Graham Watson romani vot Sinteza Zilei
Parteneri
Ministrul Muncii anunță trei tipuri noi de vouchere pentru români
x close