Antena 3 CNN Politică Grapini îi răspunde lui Băsescu: Preşedintele să nu uite că acum IMM-urile au efectele măsurilor din 2010

Grapini îi răspunde lui Băsescu: Preşedintele să nu uite că acum IMM-urile au efectele măsurilor din 2010

Grapini îi răspunde lui Băsescu: Preşedintele să nu uite că acum IMM-urile au efectele măsurilor din 2010
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    06 Noi 2013   •   14:12

Ministrul pentru IMM-uri, Maria Grapini, i-a transmis miercuri preşedintelui să nu uite că, în prezent, întreprinderile mici şi mijlocii au probleme din cauza măsurilor adoptate în 2009 şi 2010 de guvernul Boc, după ce Traian Băsescu a spus că băncile nu pot sprijini acest sector.

 
"Domnul preşedinte Traian Băsescu uită să spună că acum IMM-urile au efectele măsurilor din 2009-2010 (...). Pe de altă parte, domnia sa spune de taxe inventate pentru IMM-uri. Pentru IMM-uri nu există taxe suplimentare. Din contră, în acest an am lăsat deducere de 50 la sută pentru cheltuielile de cercetare, am plătit toate proiectele blocate de fostul guvern şi am plătit 100 milioane euro, am făcut un acord cu Elveţia şi primim 20 de milioane de franci elveţieni pentru creditare", a spus ministrul pentru IMM-uri, miercuri, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.
 
Maria Grapini mai spune că nu este nevoie de intervenţia lui Traian Băsescu, deoarece săptămâna viitore guvernul împreună cu reprezentanţii sectorului bancar vor pune la punct o strategie pentru finanţarea IMM-urilor. 

Preşedintele Traian Băsescu a spus, miercuri, că România are în momentul de faţă două mari probleme care vizează mediul de afaceri, una dintre ele fiind legată de finanţarea IMM.

"Este foarte clar că băncile nu au niciun fel de disponibilitate să sprijine acest sector şi aici trebuie făcut ceva.Vă asigur că în perioada următoare voi avea discuţii cu sistemul bancar", a anunţat şeful statului.
 
El a precizat că BNR a venit în întâmpinarea mediului de afaceri, reducând constant, în acest an, dobânda de refinanţare prin băncile comerciale.
 
 
 

×
Subiecte în articol: Maria Grapini
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close